Avrupa Ülkeleri Genel Olarak Hangi Ürünleri Talep Ediyor?

Avrupa ülkelerinin geneline bakıldığında Türkiye’den talep edilen ürünlerin bazıları şu şekilde: Tıbbi malzemeler, gıda ürünleri, mobilya, giyim, ayakkabı, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, paslanmaz çelikler, boya, otomotiv parçaları, şeker, krem, tıraş köpüğü.

Türkiye’nin Yakınlarından Gıda Ve Ev Bakım Ürünleri Talebi

Türkiye’ye yakınlığıyla bilinen bazı ülkeler de Türkiye’den pek çok malzeme talebinde bulundu. Bu ülkeler arasında; Mısır, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Ürdün gibi ülkeler bulunuyor.Bu ülkelerin Türkiye’den talep ettiği ürünlerin başında gıda, ev bakım ürünleri ve sağlık ürünleri yer alıyor. Mobilyalar, kozmetik, hasat makineleri, baklagil, su, tuvalet kağıdı, dezenfektanlar da diğer talep edilen ürünler arasında yer almaktadır.

ABD-Kanada’dan Talepler

Amerika gibi Türkiye’ye uzak olabilecek ülkelerden de bazı talepler geldi. Gelen talepler arasında Kanada, ABD, Küba, Meksika, Paraguay, Peru, Şili, Ekvador, Brezilya gibi ülkeler yer alıyor. Bu ülkelerin de en fazla talep ettiği ürünler şu şekilde: Dezenfektanlar, hastane yatakları, hayvan yemi, sabun, termometre, hazır giyim, böcek ilaçları, gübre gibi pek çok farklı ürün talebi bulunmaktadır.

Ülkelerin Türkiye’den Ürün Talepleri

Asya Ülkelerinde Durum

Asya ülkeleri de yoğun olarak gıda ve dezenfektan ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Bu ülkelerin başında büyük Pazar alanı olan Hindistan, Çin ve Japonya yer alıyor.

Tüm Ülkelerde Sağlık Ürünleri Ve Gıda Ürünleri Ön Planda

Ticaret Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu bilgiler ışığında ülkelerin en fazla gıda ve sağlık ürünlerine ihtiyaç duyduğu belli oluyor. Farklı bir açıdan bakılacak olursa Türkiye’nin imalat sanayisinde güçlü olduğu alanlardan talep gelmesi Türkiye’ye büyük faydalar sağlıyor. Türkiye’nin zaten Avrupa ülkeleriyle arasında ticari bir bağ bulunuyordu. Ancak bu taleplerin artışıyla beraber Türkiye’nin pek çok alanda üretimi arttırması gerekecek.

Editör: Wan Haber