Türkiye’de halen yaşanmakta olan Corona virüsü hastalığı sebebiyle birçok işveren iş yerlerini, atölyelerini, tekstillerini, fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. Ekonomik durumu iyi olmayan iş verenler ise çalışan personelleri ücretsiz bir şekilde izne çıkardı. Zor bir dönemden geçilen  şu son zamanlarda vatandaşlar için devlet bir ödenek desteği vereceğini belirtip ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan işçilere de devlet aracılığı ile ücretsiz izin maaş desteği verileceği belirtti.

Ücretsiz izin maaş desteği ne kadardır? Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları nasıl yapılmaktadır? Ücretsiz izin maaş desteği tam olarak ne zaman verilecek? işte işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan personelleri yakından ilgilendiren bilgiler...

Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak tarafından geçen hafta yapılan açıklamada ücretsiz izin maaş desteği ile ilgili açıklama yapılırken vatandaşların merak etmemeleri gerektiğini, kendilerinin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Ücretsiz izin maaş desteği haberleri ile ilgili bilgi almak isteyen bireylerin hemen harekete geçmesi de an meselesi oldu.

Ücretsiz İzin Maaş Desteği

Ücretsiz İzin Desteği Tam Olarak Ne kadar?

Ücretsiz izin maaş desteği tam olarak 1170 TL’dir. İşveren, dilediği takdirde işçinin ücretsiz izne çıkarılmasına müsaade ederse bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek.

Ücretsiz İzin Maaşları Ne Zaman Verilecek ?

Ücretsiz izin maaş desteği ilk seansta 3 ay boyunca her ay verilme şeklinde gerçekleştirilecek. Fakat daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile bu süre 6 aya kadar uzatılabilecek.

Nasıl Başvurulur?

Ücretsiz izin maaş desteği ile ilgili başvuru işlemleri hakkında genel itibarıyla net bir açıklama yapılmadı Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları ile ilgili bir haber yayınlandığında site içerisinde takip edilebilir.

Editör: Wan Haber