WanHaber - Haber Merkezi

Corona virüs salgını sebebiyle ücretsiz izne ayrılan kişiler konuyu yakından takip etmektedirler. Geçtiğimiz haftalarda konu hakkında açıklama yapan Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak “Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteğini başlatacağız.” Demişti.

Ücretsiz İzin Maaş Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet, Corona virüs salgını sebebi ile mücadele kapsamında yeni kararlar içeren 62 maddelik bir taslak metin yayınladı. Bu taslağa göre işten çıkarma yasaklanıyor. İş veren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkarabilecek. Bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödeme yapılacak. Aylık toplamda 1170 TL maaş ödemesi yapılmış olacak.

Kimler Yararlanabilecek?

Ücretsiz izne çıkarılanlar, 15 Mart tarihinden sonra işten çıkartılan ve işsizlik ödeneği alamayan, ileride kısa çalışma ödeneği alamayan ücretsiz izin maaş desteğinden faydalanabilecek.

Ücretsiz İzin Maaş Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuru şartları ile ilgili henüz net bir durum olmaz iken resmi kaynaklardan açıklama gelince haberin detaylarını wanhaber.com adresinden bulabileceksiniz. 3 ay yapılacak olan yardımın süresini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 aya kadar uzatılabilecek.

Editör: Wan Haber