Ücretsiz arazi kimlere verilecek sorusu arama motorlarında yoğun bir şekilde ele alınan konuların başında gelmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda çiftçilere hazineden ücretsiz arazi tahsisi gerçekleştirilecek. Yapılan faaliyetlerde sona gelindi. Peki ücretsiz arazi kimlere verilecek? hangi illerde ücretsiz Hazine arazisi kimlere verilecek işte bütün detaylar.

Ücretsiz Hazine Arazisi Kimlere Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda projesi hazırlanan ve Çiftçilere verilecek olan ücretsiz hazine ile ücretsiz Hazine arazisi çalışmalarında sona gelindi.

Hangi İlerde Ücretsiz Hazine Arazisi Verilecek?

Sivas, Muş, Kayseri,  Kars, Erzurum, Bingöl, Erzincan’da hazine arazilerinin il müdürlüklerine tahsisleri sağlanmak suretiyle Çiftçilere hazineden ücretsiz arazi dağıtımı yapılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çiftçilere ücretsiz Hazine arazisi tahsis ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Tespiti gerçekleştirilen 14000 dekar hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli olarak tespit edilen araziler Çiftçilere ücretsiz bir şekilde dağıtılarak tarımsal üretimin daha fazla gerçekleştirilmesi için çarklar çevrilecek.

Bakan Pakdemirli: HAK KAZANAN ÇİFTÇİLERİMİZE TAHSİSLER YAPILACAK

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yapmış olduğu açıklamada “Amacımız, ekilmeyen atıl durumda bulunan boş arazileri üretime kazandırmak. Türkiye’de 23,1 milyon hektar istenen tarım alanı varlığı bulunmaktadır. Bu üretim alanında 83 milyonu Vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları karşılanıyor ve üstüne de 18 milyar dolara ulaşan ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye, 48 milyar dolarlık tarımsal hasılat ile Avrupa’nın Lider ülke konumunda bulunuyor. Özellikle de Atıl durumunda bulunan mülk, Hazine ve Vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için mayıs ayında bir çalışma başlattık. Öncelikle bir envanter çıkaracağız. İlk aşamada Erzurum, Bingöl, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini sağladık. Bu kapsamda 14000 dekar hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli alanların tespiti gerçekleştirildi. Bu arazileri bedelsiz bir şekilde çiftçilerimizi tahsis edeceğiz. Çiftçilerimizin başvuruları 1 Haziran tarihine kadar alındı. Şimdi talepler değerlendirildikten sonra hak kazanan Çiftçilerimize tahsisleri yapılacak” diye konuştu.

Editör: Wan Haber