Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı pandemi süreci sonrasında getirilen bir programdır. Bu program ile oteller belge alarak turizm faaliyetlerini sürdürebiliyor. Türkiye genelinden 288 otel ve 40 restoran bu belgeyi almak için başvurularda bulundu. Bunlar içinden 22 otel ve 7 restoran Sağlıklı Turizm Belgesi sertifikasını almaya hak kazandı.

Sağlıklı Turizm Belgesi verilmesi konusundaki çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığına ait. Bu tarz bir çalışma Dünya ülkeleri arasında nadir olarak yapılıyor. Bu anlamda Türkiye’de iyi bir yerde bulunuyor. Bu çalışmayla oteller, restoranlar ve kafeler sürecin sorunsuz atlatılması için bu belgeyi almak zorunda.  Bu belge Türkiye Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK) onaylı yedi yetkili firma ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından denetlenip en sonunda veriliyor.

22 Otel Ve 7 Restoran Denetimden Başarıyla Geçti!

8 Haziran Pazartesi günü sonrasında yapılan başvurulardan 22 otel ve 7 restoran başarıyla geçmiş bulunuyor. Başvurular yetkili akreditasyon kuruluşlarına yoğun bir şekilde devam ediyor. En çok başvurunun ve alınan belge sayısının Antalya’da olduğu belirtiliyor. Antalya’da 8 otel belgeyi alırken 109 otelin başvuru süreci halen devam ediyor. İkinci sırada ise İstanbul yer alıyor. İstanbul’da 45 otel başvurusu bulunuyor ve sonrasında Muğla 34 otelle üçüncü sırada yer alıyor.

Türkiye’de Otellerin Bazıları Sağlıklı Turizm Belgesi Satın Aldı!

İlk Belgeleri Alan Oteller

Sağlıklı Turizm Belgesini Türkiye’de alan ilk otel Antalya’daki Sueno Deluxe Belek & Golf Belek oldu. Antalya’da bu belgeyi alan diğer oteller ise şöyle: Aydınbey Kings Palace- Manavgat, Corner Park-Konyaaltı, Grand Park Lara Hotel-Aksu, Crown Plaza-Konyaaltı, Khan Otel-Muratpaşa, Grand Park Kemer-Kemer, Rixos Premium Belek Otel-Serik.

İstanbul’da belgeyi almaya hak kazanan oteller ise şöyledir: Akgün İstanbul Otel-Fatih, Hilton İstanbul Bomonti-Şişli, Eresin Hotels Sultanahmet-Fatih, Eresin Taksim & Premier Otel-Beyoğlu.

Ankara’da belge almayı hak eden oteller de şöyledir: Hotel Bilkent- Çankaya ve Newpark Hotel-Çankaya.

Trabzonda ise 3 otel belge almış durumdadır. Bu oteller ise şu şekildedir: Fengo Otel-Ortahisar, Sera Lake Hotel-Akçaabat, Kuhla Otel-Yomra.

Editör: Wan Haber