Emekliler dikkat! SGK, SSK, Bağ-Kur emeklisine 13 bin TL para iadesi yapılıyor! Tüm emekliler hemen başvuru yapıp alabilir. Milyonlarca vatandaşa geri ödeme müjdesi geldi. Emekli olan, dul ve yetim aylığı alan, şehit ve gazi yakını olan herkes başvuru yapması durumunda ödediği vergileri geri alabiliyor. Aynı zamanda engelli olan vatandaşlara da bu imkan sağlanıyor. Peki emekli vatandaşlar 13.000 TL geri ödeme için başvuruları nasıl yapacak? Emlak vergisi geri ödemesi nasıl olunur?

Emlak vergisi ödemelerinde yapılandırılmış borçların taksit ödemeleri dün başladı. Emekli vatandaşlar ise yaptıkları ödemeleri geri alabiliyor. Sadece emekliler için değil aynı zamanda şehit ve gazi yakını olan, engelli olan, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için de geri ödeme imkanı bulunuyor. Emlak vergisi geri ödeme imkanından faydalanabilmek için öncelikle başvuru şartı aranıyor. Başvurular dilekçe ile yapılıyor. Tek bir dilekçe yazmanız durumunda 13 bin TL'ye kadar geri ödeme almamız mümkün. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

AYLIĞI DIŞINDA GELİRİ OLMAYANLAR ALABİLİR

Emekli aylığı, gazi ve şehit yakını aylığı, engelli aylığı, dul ve yetim maaşı alanlar başvuru yapmaları durumunda ödedikleri Emlak vergisini geri alabiliyor. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutlar için geçerli olan geri ödemeler de aynı zamanda bundan sonraki süreçte de emlak vergisinden muaf tutulmak mümkün. Ancak Emlak vergisinden muaf olmak için söz konusu konutun ticarethane ya da taksi plakası olmaması gerekiyor.

 EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

Hem emlak vergisinden muaf olmak hem de para iadesi alabilmek için başvuru yapacak olan vatandaşların dilekçe yazmaları gerekiyor. Yıllık 2600 lira emlak vergisi ödeyen vatandaşlar geriye dönük en fazla 5 yıllık ödeme alabiliyor. 5 yıllık geri ödemede toplam tutar ise 13.000 TL oluyor. Geri ödeme alabilmek için öncelikle Dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Emlak vergisi muafiyet dilekçesi arama motorunda hazır olarak bulunuyor. Dilekçeyi tamamladıktan ve kendi Bilgilerinize göre doldurduktan sonra bağlı bulunduğunuz belediyenin emlak servisine başvuru yapmanız gerekiyor.

5 YILLIK KİRA ÖDEMEMİ ALABİLİRSİNİZ

Emeklilere, dul ve yetim aylığı alanlar, engelli vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları, Gaziler Emlak vergisinden muaf tutulmanın yanında 5 yıllık geri ödeme alabilir. Dilekçe yazarak başvuru yapmanız durumunda 5 yıl için toplamda 13 bin TL'ye kadar geri ödeme almanız mümkün. Gereken şartları taşıyorsanız hemen bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz belediyenin emlak servisine başvurun ve geri ödeme imkanından faydalanın.

kaynak:bölgegündem

Editör: Wan Haber