Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyonu Projesi için Van'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GTİ Yönetim Kurulu, Bölge Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte Van TSO’yu ziyaret etti.  
 
Ziyarette konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyonu Projesi için büyük uğraş verdiklerini,  Temel atmanın bu dönemde karşılık bulduğunu belirterek; "Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci göreve başladıkları ilk andan itibaren projenin başlaması için desteklerini esirgemediler. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Gümrük Kapılarına verdikleri önemle hep  yanımızda oldular. Ve Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Çiftçi ‘ye ayrıca çok teşekkür ederim. Kendisi ile yaptığımız ilk görüşmeden itibaren projenin hayata geçirilmesi için inanılmaz bir gayret göstermiştir.  Projenin her aşaması ile bizzat ilgilenerek hayata geçirilmesi için verdikleri emekleri unutmayacağız" dedi. 
 
Takva,  bugün Van’ın kaderini değiştirecek önemli bir projenin temelini atacaklarını belirterek; "Bu proje bizim öteden beri arzuladığımız ve hayal ettiğimiz bir projedir.  Çok istedik, çok çalıştık ve sonunda hep birlikte başardık. İnanıyorum ki Kapıköy Van için önem arz edecek bir çok projede öncülük edecektir. Örneğin çevre yolunun tamamlanmasına, serbest bölgeye, Van Şırnak Karayolunun bitirilmesine, Kuzey Vangölü Demiryolu hattının başlamasına çok büyük katkı sunacaktır.  Kapıköy Gümrük Kapısı Projesinin bitirilmesi ile başta Van, bölgemiz ve ülkemiz kazanacaktır" ifadesini kullandı. 

3-771.jpg

Editör: Wan Haber