Mikroçip tedarik ile ilgili problemler yaşayan Tofaş Türk otomobil firması, artık bugünden itibaren üretime son verdiğini açıkladı. Mikroçip tedarik problemi bütün dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Türkiye'de bulunan fabrikaları da etkisi altına alan problem ve, şimdi de tofaş'ta ortaya çıktı. Tofaş firmasından yapılan resmi açıklamada, mikroçip tedarik problemi sebebiyle üretime ara verildiği duyuruldu.

Peki Tofaş'ın yapış oğlu açıklamalara göre üretim 2 hafta süreyle durdurulmasından sonra tekrardan öğretime devam edilecek mi yoksa bu 2 haftalık süre tekrardan uzatılacak mı? İşte Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor...

Tofaş'tan Üretimi Durdurma Kararı!

Tofaş, 19 Mart Yani bugün mesai bitiminden sonra 2 haftalık süre ile üretimi (imalatı) durdurma kararı aldı. 5 Nisan 2021 tarihinde ise yeniden üretime kalındığı yerden devam edilecek. Tofaş, Fiat marka araçların imalatını gerçekleştiriyor. Doblo, Fiorino gibi modeller Türkiye'de üretiliyor.

Firma, yapmış olduğu açıklamada; 'bünyesinde söz konusu mikroçiplerin kullanıldığı bazı parçalarını Yurtdışından tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar sebebiyle 19 Mart 2021 akşam mesai bitiminden 5 Nisan 2021 tarihine kadar 2 hafta süreyle fabrikamızda üretim faaliyetlerini ara verilecektir.' Şeklinde açıklama yapıldı.

Yapılan bu açıklamaya göre, kararın etkilerinin asgari seviyede tutulması amacıyla, üretimi Ara verilen süre içerisinde üretim tesislerinin bazı periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Şirketini Öğretim dışında kalan operasyonları faaliyetlerine aksamadan devam edecek.

Editör: Wan Haber