Orta ve düşük gelir grubunda olan vatandaşlara yönelik Corona İhtiyaç gelir desteği paketi vatandaşın gıda harcamaları, kira, su, doğalgaz ödemelerini karşılıyor.Peki bankaların Temel İhtiyaç Desteğine kimler başvurabilir, başvuru şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Aylık hane halkı geliri 5000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, serbest meslek mensupları ve diğer orta ve alt gelir grubunda olan vatanşlar temel ihtiyaç desteğini almak için kamu banklarına başvurabilirler.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvurular 1 Nisan tarihinden  itibaren kabul edilecektir.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak;

Bankalarımızın mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, müşteriler kredi tutarını ATM’lerden çekebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAMU BANKALARINDAN VATANDAŞLARA TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz.

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi

Temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla Bireysel Segment Müşterilerimiz;

- 10.000,-TL’ye kadar,

- 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 Aya kadar vadeli,

- Aylık Eşit Taksitli,

Kredi kullanabilecektir.

Müşterilerimize, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacaktır.

BAKAN ALBAYRAK: TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ'Nİ DEVREYE ALDIK

Konuyla ilgili Twitter adresinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları kapsamında tüm kurumlarımızla, vatandaşımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu bankalarımızla aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteğini devreye aldık. #BirlikteBaşaracağız" dedi. SUPERHABERTV

Editör: Wan Haber