Konya’da, başıboş veya sahipleri tarafından sokağa terk edilen köpekler, gönüllük esasıyla sahiplendiriliyor. Köpekleri sahiplenmek isteyenlere, belediye tarafından bakım parası olarak her ay 125 lira ödeme yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılından itibaren örnek proje olan 'Gönüllü Hayvan Dostları Projesi'ni başlattı. Projede, hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezindeki hayvanların yeniden sağlığına kavuşarak doğal yaşam alanlarına geri dönmeleri ve şehir merkezi dışındaki kırsal alanlarda yaşayanlara gönüllülük esasına dayalı sahiplendirilmesi amaçlanıyor.

4 bin 241 sokak köpeği gönüllü sahiplendirildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’de bir ilk olarak başlanan projede 4'üncü yıla girildiğini belirterek, ''Sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak bir yuva ile buluşturmayı amaçladığımız Gönüllü Hayvan Dostları Projesi başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Bir gönüllünün en fazla 3 köpeği sahiplendiği projede bugüne kadar 1578 vatandaşımız, 4 bin 241 köpeği gönüllü olarak sahiplendi. Bu rakamlar da projenin başarısını ortaya koyuyor'' dedi.

Köpek başına aylık 125 lira destek

Kent merkez dışındaki 28 ilçede gerçekleştirilen projede Konya Büyükşehir Belediyesi, köpek başına aylık 125 lira destek veriyor. Ayrıca 'e-pati' ismi verilen programla sahiplendirilen hayvanların periyodik kontrolleri, gelişim durumları, aşıları, gıda desteklemeleri web sayfaları ve uygulamalar ile sürekli takip ediliyor.

Projeden faydalanarak sokak hayvanlarını sahiplenen gönüllüler de çalışmadan memnun olduğunu belirtti. Köpeklerin kendilerine arkadaş ve evlerine koruyucu olduğunu söyleyen gönüllüler, verilen destekle de ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti. Ajanslar

Editör: Wan Haber