SGK dahilinde borcu bulunan yurttaşlar açısından yüzleri güldürecek yeni haberler gelmeye başladı. SGK borcu bulunan vatandaşlar, 31 Aralık tarihine kadar başvurularını gerçekleştirdikleri halde bu borçlardan en pratik gidişimde kurtulma imkanı da yakalanmaktadır. Son başvuru tarihine kadar başvuru adımlarının eksiksiz bir şekilde tamamlanması dahilinde vatandaşlar borçlarından çok kolay bir şekilde kurtulabilecek. işte SGK borcu bulunan vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren habere ilişkin merak edilen konular ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor.

Sosyal güvenlik kurumuna borcu bulunan yurttaşlar 31 Aralık tarihine kadar başvurularını gerçekleştirdikleri halde bu borçlarını yapılandırma hakkını elde edeceklerdir. Böylelikle de yapılandırma aracılığı ile borçlarını en kolay biçimde ödeme imkanını yakalayacaklar. Bütün bunların yanı sıra aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu borcu bulunan vatandaşlara gelen bir güzel haber de gecikme zammı ile ilgilidir. Gecikme zammı ile cezaların peşin ödenmesi halinde borçların %50’lik bölümünün silinmesi gündemde bütün bu yaşanan gelişmeler aracılığı ile SGK borcu bulunan vatandaşlar bu borçlarını kapatarak emeklilik hayallerini gerçekleştirebiliyor.

Ömrü boyunca çalışan yurttaşlar, genel itibari ile emeklilik hayali kurarlar. Fakat karşılarına çeşitli engeller çıkar. Bu engellerden bir senesi de SGK borçları olmaktadır. İşte tam da vatandaşların bekledikleri bu güzel haber geldi. SGK borçları ile ilgili yapılandırma işlemleri tamamlandıktan sonra ve cezaları peşin ödenmesi durumunda borçlarının %50’lik bölümü kendiliğinden silinecektir.

SGK Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Sosyal güvenlik kurumuna borcu bulunan yurttaşların son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla araştırdıkları hususların başında SGK borç yapılandırma adımları gelmektedir. Bu adamları gerçekleştirmek isteyen yurttaşların 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Başvuru açısından sigorta kanalı tercih edilebilir. Bunun yanında aynı zamanda kişisel veya elektronik posta yollarıyla da başvuru açısından gerekli adımlar tamamlanabilir. SGK borcu bulunan işveren vatandaşlar e-sigorta ya da posta veya şahsi olarak 4B statüsünde bulunan çalışanları açısından gerekli olan adamları gerçekleştirebilirler. Prim ödemelerini kendi borçlarını ödeyen vatandaşlarda e-devlet uygulaması üzerinden, kişisel ya da başvuru adımları ile yapmaları mümkün olmaktadır. SGK borç yapılandırma açısından başvuruları ise SGİM veya SGM uygulamalara üzerinden gerçekleştirmeleri mümkündür.

Editör: Wan Haber