Prim borçlularına yönelik yeni bir düzenlemeye gidildi.

Prim borçlarınızı düzenli ödüyor ancak son 1 yılda borçlarınızı ödeyemiyorsanız artık borcunuzu taksitlendirme hakkınız var. İşverenlerin ise var olan prim borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek ve 500 bin TL'ye kadar olan borçlarda güvence aranmayacak.

İŞVERENLERE SAĞLANACAK OLAN KOLAYLIKLAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı açıklamasına göre işverenlere getirilen basitlikler şu şekilde:

Prim borçlarına uygulanmış olan gecikme cezası ile gecikme zammı yerine  artık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları basit usulde uygulanacak.

Prim borçlarının taksitler halinde ödenmesinde yıllık yüzde 22 olan tecil faizi çok zor durum derecesine bağlı olarak yüzde 1,1 ila yüzde 16,5 arasında değişen oranlarda uygulanabilme hakkı olacak.

500 bin TL'ye kadar olan borçlarda güvence aranmayacak. 500 bin TL'yi aşan kısım için ise yüzde 25'i gibi bir oranında teminat alınarak 60 aya kadar tecil ve taksitlendirme yapılabilme söz konusu olacak.

Hacizli malın, Kanuna göre belirlenen değerinin yarısından az olmamak üzere satış bedelinin yarısının Kuruma ödenmesi kaydıyla bu malın borçlu tarafından satışına Kurumca izin verilebilme durumu söz konusu olacak.

Borç miktarı 2 milyon TL ve altında ise satışına izin verilecek malın değeri konusunda kanunda sınır konulmayacak.

Borç miktarı 2 milyon TL'nin üzerinde ise satışına izin verilecek malın kanuna göre belirlenen değeri 2 milyon TL'yi aşmayacak.(Hür Haber)

Editör: Wan Haber