Normalleşme sürecine giren Türkiye’de biletlerle ilgili yeni değişiklikler yaşanıyor. Otobüslerde aile fertleri artık yan yana oturabilecek ve aile fertleri içi bilet indirimleri olabilecek. Bu bilet indirimleri de ortalama olarak yüzde 25 ve 40 arasında değişecek.

Haber İçişleri Bakanlığından geldi ve aile fertlerinin bütçesi rahatladı. Sağlık Bakanlığı’nın da onayıyla otobüsler yeni düzenlemelere ayak uyduracak. Bu sayede 2+1 olan 41 kişi kapasiteli otobüsler artık 34 kişi alabilecek, 38 kişilik otobüsler de 32 kişi yolcu alabilecek. 2+2 sistemi olan otobüslerde ise 54 kişi kapasiteli otobüsler 38 kişi alabilirken, 46 kişi kapasiteli otobüsler 34 kişi kadar yolcu alabilecek. Söz konusu düzenleme sayesinde bilet fiyatlarında biraz indirimler yaşanabilecek. Fiyat indirimlerinin büyüğü de aile ferdi olan ve yan yana oturan kişilere yansıyacak. Bu sayede otobüs firmaları da daha fazla yolcu taşıyabilecek.

Mustafa Yıldırım’dan Aile Düzenlemesiyle İlgili Haber

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüslerdeki aile düzeniyle ilgili bir çizelge istediğini ve bu çizelgenin de hazırladığını belirtti. Bu çizelge sayesinde otobüs şoförleri daha düzenli gidiş gelişler sağlayabilecek. Pandemi sürecinde aile fertleri ayrı koltuklarda seyahat ederek yüksek Mevlalarda bilet ödemeleri yapmak zorunda kalıyordu. Yeni düzenleme de aile fertleri yan yana oturabilecek ve biletleri indirimli olacak. Bu durum aile bütçesinin önündeki engelleri kaldıracak ve birçok yolcuya kolaylık sağlayacak.

Tek Kişi Seyahat Edenler İndirimden Faydalanamayacak

Otobüslerde seyahat eden aile üyelerine indirimler yapılırken tek kişi seyahat edenlere herhangi bir indirim yapılmayacağını ifade eden Mustafa Yıldırım, bu durumu bir örnekle açıkladı. 100 TL’ye alınan biletlerin pandemi sürecinde 180 TL’ye kadar vardığını ve iki kişi giden aileler için bu fiyatın 135 TL’ye kadar düşeceğini ifade etti. Ancak kişi tek başına seyahat ediyorsa yine 180 TL’den seyahat edecek.

Otobüs Bİletlerİne Yenİ Düzenle Mİ Gelİyor?

Editör: Wan Haber