Devlet, eğitim gören çocukların masraflarının karşılanabilmesi amacıyla ailelere öğrenci yardımı vermeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan aileler için her ay düzenli ödeme almak da mümkün. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık ara tatil öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere güzel haberi verdi. 15 Kasım tarihine kadar başvuru yapan aileler için öğrenci yardımı ödenecek. Çocukların kırtasiye ve okul masraflarının karşılanması amacı ile ödenen öğrenci yardımı çocuk başına bin 259 TL olarak yatırılıyor. Ayrıca ekonomik zorluk çeken ailelerin çocuklarına sosyal ve Psikolojik destek ve sağlanıyor. Peki öğrenci yardımı başvuru şartları neler? Kimler Devlet'ten öğrenci yardımı alabilir?

BAŞVURULAR 15 KASIM'A KADAR AÇIK

Kasım ayı SED ödemeleri için başvurular açıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına devlet tarafından her ay düzenli olarak sosyal ve ekonomik destek ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden yapılan ödemeler katılmayı içinde devam ediyor. Dar gelirli olan ve yardıma muhtaç olan ailelerin eğitim gören çocuklarına verilen ödemeler için başvurular e-devlet üzerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılıyor. Bakanlık her ay aile bütünlüğünün korunması ve çocukların ailelerinden kopmaması için bu ödemeleri sağlıyor. Kasım ayı ödemeleri ise ara tatil dönemine denk geliyor. Tatil sonrası okul masrafları ve kırtasiye malzemeleri için alışveriş yapmayı düşünenler için sosyal ve ekonomik destek ödemeleri İlaç gibi geliyor.

ÇOCUK BAŞINA BİN 259 TL ÖDENİYOR

Dar gelirli ailelerin başvuru yapabileceği SED ödemeleri çocuk başına bin 259 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Bakanlıktan yapılan son açıklamalara göre 170 milyon kişi bu ödemelerden yararlanıyor. Ödemeler aile içinde bulunan ve öğrenci olan her çocuk için yapılıyor. Yani Dar gelirli aileler içerisinde birden fazla öğrenci varsa onların da ödeme alma şansı bulunuyor.

PTT'DEN ÖDEMEYİ ALABİLİRSİNİZ

Sosyal ve ekonomik destek programı kapsamında başvuru yapan vatandaşların öğrenci yardımı ödemeleri PTT üzerinden gerçekleşiyor. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda 15 Kasım tarihinden itibaren ödemeleri PTT'den T.C. kimlik kartınız da birlikte alabilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına sosyal ve Psikolojik destek de veriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yaparak sosyal ve ekonomik destek programı kapsamında verilen destekleri detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK BAŞVURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal ve ekonomik destek başvurusu yapmak isteyen vatandaşların birtakım evrakları da hazırlayarak gitmeleri gerekiyor. SED ödemesi için başvuru evrakları şu şekilde;

Dilekçe,

T.C. Kimlik Numarası,

İstenmesi halinde sağlık raporu,

Kasım ayında destek ödemelerinden faydalanmak için 3 gün süreniz var. Bu süre içerisinde başvuru işlemlerini tamamlamalısınız. Ödemeler 15 Kasım tarihinden itibaren başvuru yaparak başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşların hesabına yatacak.

kaynak:ilan365

Editör: Wan Haber