Pandemi dolayısıyla hükümet tarafından işletmelere verilen nakdi ücret desteği bir çok kişi tarafından merakla bekleniyor. Nakdi ücret desteği Şubat ayı ödemelerinin hangi gün yatacağını merak eden vatandaşlar merakla Bakan Zehra Zümrütg Selçuk'tan gelecek haberi bekliyor. Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik ödemeleri 5 Mart itibariyle hesaplara yatarken Nakdi Ücret desteğinin ne zaman hesaqplarda olacağı heyecanla bekleniyor.

Şubat nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatacak şubat ayı ödeme tarihi belli mi?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN HANGİ GÜN YATACAK?

Her ay Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verilen NAkdi Ücret DEsteği ödeme tarihi şu an için açıklanmadı. Milyonlarca çalışan hesaplarına yatırılacak olan 1168 liralık ödemeyi beklemeye başlarken Bakan Selçuk ödeme konusunda tarih vermedi. Bakan Selçuk'un bu günlerde duyuru yaparak heyecanla beklenen ödemelerin tarihini açıklayacağı düşünülüyor.

Nakdi ücret desteği ödemesi geçtiğimiz ay hesaplara 9 Şubat tarihinde geçmişti. Şubat Ayı ödemeleri için 9 veya 10 Mart tarihlerinin duyurulması bekleniyor. 

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Pandemide ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 4447 sayılı Kanunun geçici 24 üncü maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonundan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemedir.

Editör: Wan Haber