Muradiye’de yılın vergi rekortmeni olan Cafer Oskay adına oğlu Veysi Oskay’a, ikincilik plaketi Eczacı Ebubekir Kul’a, üçüncülük plaketi ise Yıldız Kuyumcu sahibi Gıyasettin Yıldız isimli esnafa verdi. Esnafları işyerlerinde ziyaret eden İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Van Defterdarı Mehmet Durusoy ve beraberindekiler, esnaflarla bir süre sohbet ederek, ülkeye kazanım yaptıklarından dolayı kedilerine teşekkür ettiler. Gayri Menkul Sermaye İradı Vergisi’nde (GMSİ) en çok gelir beyan eden mükelleflerden Mehmet Reşat Avcı ve Lütfi Kahvecioğlu’na da teşekkür plaketleri verildi.
Van Defterdarı Mehmet Durusoy, ülkenin kalkınmasına ve gönüllü katkılarından dolayı esnaflara teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.


İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise, kamunun yaptığı bütün yatırım ve hizmetlerin vergi gelirleriyle karşılandığını belirterek, “Eğitimden sağlığa, asayiş ve güvenliğe, belediyelerin alt yapısına kadar bütün hizmetlerin belli bir finansa ihtiyacı var. Devletin bu finans kaynaklarının en başında da vergi gelmektedir. Dolayısıyla ‘vergi kutsaldır’ sözünün mana bulduğu yer de burasıdır. Ödül alan ve vergisini düzenli bir şekilde yatıran bütün mükelleflerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Programa İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Van Defterdarı Mehmet Durusoy, İlçe Malmüdürü Bülent Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yetikcan, Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Ali Yılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüsamettin Aydoğan katıldı.

Editör: Wan Haber