Sebze ve meyve üretiminde özellikle de ahududu, çilek, kiraz ve böğürtlen üretiminde çeşitli zamanlarda görülen sirke sineği ile mücadele amacıyla hazırlıklar sürüyor. Tarım ve Orman İl müdürlükleri ile birlikte çiftçilere sirke sineğini gözlemleyebilmek amacıyla sirke sineği izleme kabı dağıttıklarını ifade etti. Düzenlenen dağıtım törenine  Tarım ve Orman Müdürleri katıldı. 

Gıda Rekabetinde Geri Kalmamamız Lazım
Programda konuşan Tarım ve Orman Müdürlüklerinin ortak basın toplantısında dile getirdikleri “ Rekabetin yoğun bir şekilde gerçekleştiği bu dünyada temiz ve kaliteli ürünler ile mesafe kat edilebileceğini ifade etti.” “ Ürettiklerimizi topluma sunarken mümkün olduğunca sağlıklı ve zirai ilaçlardan temizlenip güvenli bir şekilde arz etme zorunluluğumuz ortada. Her alanda olduğu gibi gıdada da  dünyada müthiş bir rekabet var. Bu rekabette geri kalmamak adına kaliteli ve temiz üretenler öne çıkacak ve sirke sineği özellikle de kiraz, çilek, ahududu ve böğürtlen de kullanılmaktadır. Bununla mücadele etmenin iki yöntemi var: Ya ilacı direkt ağaçlara atacağız ya da hiçbir kimyasal kullanmadan bu önlemlerle çözüm bulacağız biz bu ikinci yöntemi çok önemsiyoruz. Kaynaklarımızı da çeşitlendirilebilirsek bunu her tarafa yayma düşüncemiz var. Çünkü önümüzdeki süreçte kimyasal kalıntı bulunan ürünleri satmak çok zorlaşacaktır. Temiz ürün üretmek pazar bulması adına çok önemlidir.” Dedi.

Kimyasaldan Arınmış Ürünü Pazarlamak Daha Kolay 
Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün tarımın vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Profesör Doktor senin Yazgan”da pandemi süreci boyunca İnsanların en çok rağbet etmiş olduğu ürünlerin gıda maddelerinin oluştuğuna vurgu yaptı. Bu nedenle çiftçilerimize önemli görevler düşmektedir. Doğayla mücadele ederken de olabildiğince kimyasal maddelerden uzak durmalıyız. Çünkü zararlı maddelerle mücadele ederken olabildiğince kimyasal maddelerden uzak bir şekilde ürünlerimizi üretip piyasaya sunmak zorundayız.” dedi. 

Editör: Wan Haber