Son zamanlarda çiftçilerin arama motorlarında sıklıkla sordukları soruların başında Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Sorusu yer alıyor.

Tarım ve orman Bakanı Bekir pakdemirli konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; ödeme tarihleri ile alakalı beklenen açıklama yapmıştı. Bu bağlamda 'mazot gübre desteği yattımı?' , ne zaman yatacak?' Soruları cevap aramaya başladı. Yapılan açıklamada 5 Mart ayına ilişkin Çiftçiye mazot ve gübre desteği ödemeleri ilk etapta 5 Mart Tarihi itibari ile ödenmeye başladı.

Tarım ve orman Bakanı Bekir pakdemirli, geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde yapmış olduğu açıklamada; Çiftçilere maddi destek sağlamak amacıyla sağlanan bu ödemelerin, kişilerin TC kimlik numaralarını ve ekilen ürüne göre ödendiğini duyurmuştu.

Bakanlık; Mart ayının sonuna yaklaştığımız Şu günlerde Özellikle de 'gübre mazot desteği yattımı, ne zaman yatacak?' Sorusu da cevap arıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; ve tarımsal destek ödemeler bağlamında yaklaşık 377 milyon lira destek hesaplara aktarılacak.

Mazot Ve Gübre Desteği Ne Zaman Yatacak?

Mazot gübre desteği T. C kimlik numarasına göre hesaplara ödenecek.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan bakanlık, hububat-baklagile-dane Mısır bağlamında 154 milyon TL, yem bitkileri bağlamda ise 376 milyon TL destek sağlanacağını açıkladı.

Mazot Gübre Desteği Ödemeleri Ne Zaman Yapıldı, Ne Zaman Yapılacak?

Ödemeler t.c. kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyor. T.c. kimlik numarası son hanesi 8, 6, 4 ve vergi kimlik numarası son hanesi 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 olan ara 5 Mart 2021 saat 18:00'den sonra t.c. kimlik numarasının son hanesi 0 ile 2 olan ve vergi kimlik numarasının son hanesi ise 0 ve 2 olanlara ise 12 Mart 2021 18:00 itibaren ödeme yapılmaya başlandı.

Editör: Wan Haber