Bütün Bu soruların cevapları bir tarafta dururken ya da daha çok araştırılmaya devam edilirken, diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 1 bitcoin kaç TL

yapar?

  • 1 bitcoin kaç dolar yapar?
  • Kripto paraları daha ne kadar artacak?
  • Ne kadar yatırım yaparsam ne kadar kazanırım?

Bütün Bu soruların cevapları bir tarafta dururken ya da daha çok araştırılmaya devam edilirken, diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mali suçları araştırma kurulunun kripto para ve varlıklar ile alakalı çalışma yürüttüğünü açıkladı. Hazine ve maliye bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre; son senelerde gündemde yer alan kripto varlıkların, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun bir şekilde kullanıldığını açıkladı. Mali suçları araştırma kurulunun (masak) Bu çerçevede kripto varlık alım satım platformları alanında çalışmalar gösteren piyasa aktörlerinden bilgi talep ettiği açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine Ve Maliye Bakanlığından Basın Açıklaması

Bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklar ile alakalı bakanlığımıza yönelik bazı haberler ve yorumlar yer almışlar. Söz konusu haberler üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Günümüz dünyasında pek çok ülkede mali istihbarat birimleri suç gelirlerinin aklanması ilave terörizmin finansmanı ile mücadele etmektedir. Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle, bakanlığımız bünyesinde mali suçları araştırma kurulu yani masak başkanı tarafından yürütülüyor. Fonksiyonları icra edebilmek amacıyla uygulama stratejileri geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamakla ve görüş ile bilgi alışverişinde bulunmaktadır. Masak, mali ve finansal pek çok alanda çalışma yürütmektedir. Bu manada son zamanlarda gündemde bulunan kripto varlıklar, özellikleri itibari ile kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da, özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Görev ve yetkileri çerçevesinde ve sözkonusu suçlarla mücadele bağlamında kripto varlık alım satım platformları gibi bu alanda çalışma yürüten piyasa aktörlerinden konuya ilişkin olarak bilgi talep ettiği belirtildi.

Editör: Wan Haber