Krediyle Cep Telefonu Almanın Yolları Nelerdir?

Bir süre önce yürürlüğe giren yasa ile taksitli cep telefonu alma girişimleri durdurulmuş ve ödeme yöntemi sadece nakit olarak belirlenmiştir. Bu yasa sektör içerisindeki telefon alışverişlerinde büyük sıkıntılar doğurmuş, tüketiciyi ödeme konusunda zora sokmuştur. Hemen hemen her yıl yeni modeli çıkan cep telefonlarını bireyler çoğunlukla; eski telefonunu 2.el olarak satışa sunup aradaki fiyat farkını taksitlendirerek veyahut GSM operatörlerinde eskisini getir yenisini al kampanyaları ile taahhüt sözü vererek elde ediyordu. Yürürlüğe giren bu yasa ile bireylerin en kolay ödeme şekli olan; eski modeli satışa sunup aradaki fiyat farkını taksitlendirerek alması rafa kaldırıldı. Birey açısından finans konusunda sıkıntılar doğuran bu konu, kısa sürede bankaların gündemine oturdu ve yeni bir iş olanağı doğmuş oldu.

Krediyle Nasıl Telefon Alınır?

Bankalar kredi ile cep telefonu almak isteyen bireylere ulaşmak için mağazalara bir iletişim numarası bırakmaktadır. Birey; ödeme esnasında mağazadaki yetkilerle görüşerek, ilgili bankadan bir müşteri temsilcisi çağırır. Gelen müşteri temsilcisi bireye özgü kredi için ihtiyaç duyacağı evrakları yanında bulundurarak mağazaya iştirak eder. Bireyin şahsi bilgileri doğrultusunda gerekli evraklar doldurulur. Kredi işlemleri hazırlanırken, bireyin ödeme düzenine uygun bir ödeme planı da oluşturulur. Ödeme planı seçilen vade süresine göre değişiklik göstermektedir. Normal şubeye giderek yapılan işlemlere nazaran telefon kredileri, çok hızlı bir şekilde halledilmekte ve işleme konulmaktadır.

Telefon İçin Kredisi Nereye Ödenir?

Yukarıda bahsedilen yöntem ile alınan kredilerde, gelen müşteri temsilcisi hangi bankayı temsilen bulunuyor ise ödeme o bankaya yapılmaktadır. Ödeme kısmı ise, normal şubeden çekilen kredi gibi olmaktadır. Eğer bireyin o krediyi aldığı bankada hesabı var ise, bankamatik kartı ile ilgili ATM’den veyahut bankanın şubesine gidilerek vezneden ödeme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Editör: Wan Haber