2020 TÜİK verilerine göre şu anda Türkiye’de toplamda 195 milyon adet kredi kartı kullanılmakta. Bu rakam, 2017 senesinde 3.7 milyon artış gösterdi. Bu rakam içerisinde genel itibariyle kart borcunu ödemekte sıkıntı çeken binlerce kişi bulunmaktadır. Bazı tüketicilerin işten çıkması ya da bilinçsizce kullanılan kredi kartları sonrasında Kredi kartı borcumu ödeyemiyorum, Ne yapmalıyım? Gibi sorular son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla sorulan ve cevabı merak edilen konuların başında gelmektedir.

İnsanlar artık nakit para kullanmak yerine kredi kartı taşımayı tercih etmektedirler. Hal böyle olunca kredi kartı tüketiminden ya da kullanılmasında meydana gelen borçlar birikir ve tüketici bu borcu ödeyemez hale gelecektir. Bu tür problemlerle karşılaşan vatandaşlar açısından bizler wanhaber olarak faydalı bilgilere yer verdik. Hepinize keyifli okumalar dileriz.

Kredi Kartı Borcumu Ödeyemiyorum

Kredi kartları, aslında tüketicilerin zor zamanlarında yanlarındaki en iyi bir sırdaş olabilmektedir. Çünkü elektronikten akaryakıta, diğer ihtiyaçlara kadar birçok alanda kredi kartı kullanımı oldukça yaygındır. Fakat bilinçli bir şekilde kullanıldığında tüketicilerin kafası rahat olur. Ancak durum tam tersi olduğunda vatandaşları maddi açıdan büyük sıkıntılara sürükleyen bir unsur halini almaktadır.

Kredi kartı kullanımı cazip fırsatlar tanımaktadır, fakat kullanımdan sonra meydana gelen borç birikintisinin ödenmemesi durumunda insanların psikolojilerinin bozulması, hatta aile bütünlüğünün bozulması gibi pek çok olumsuz problemlerin meydana gelmesine de sebep olur.

Aşağıda kredi kartı borcumu ödeyemiyorum, ne yapabilirim? Diyen vatandaşların aslında kredi kartı borçlarından bir nebze olsun uzaklaşmaları ya da kendilerini rahatlatacak çeşitli uygulamalardan bahsedilmiştir.

Kredi Kartı Borç Yapılandırma

Eğer ki kredi kartı sahibi vatandaşların kredi kartı borçlarını ödeyebilecekleri belirli bir gelirleri yok ise o zaman kredi kartının bağlı olduğu banka şubesine giderek ya da bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartı borcunun ödenmesinde çeşitli sıkıntıların yaşandığını, bu nedenle borç taksitlendirme ya da yapılandırma isteğinde bulunulabilir. Bankalar, ilgili kriterleri kontrol ettikten sonra büyük bir ihtimalle bu teklifi kabul edeceklerdir.

Kredi kartı borç yapılandırma tüketicilerin borçlarını kolay bir şekilde ödemeleri açısından avantajlıdır. fakat unutulmamalıdır ki yapılandırılmış borcun bir ya da iki taksitinin tekrardan ödenmemesi durumunda bu sefer çok daha ciddi problemlerin ortaya çıkması muhtemeldir.

Kredi Kartı Borcunun Bir Başka Bankaya Aktarılması

Kredi kartı sahipleri, kredi kartı borçlarını bir başka bankaya transfer edebilir. Aynı kredi borçlarında olduğu gibi bankalara olan kredi kartı borçları açısından da değişik bir bankadan kredi çekmek mümkündür. Ziraat, Garanti, Vakıf gibi bankalara kredi kartı borcunu taşınması ve yeniden yapılandırılması neticesinde taksitli bir şekilde borcun ödenmesi mümkündür.

Bu uygulamaların haricinde aynı zamanda faturalı hat üzerine kredi çekmek ya da senetle para veren kuyumcular, komisyoncular yada finansal kuruluşlar gibi yöntemlerin değerlendirilmesi ve böylelikle kredi kartı borçlarının kısmen ya da tamamen ödenmesi mümkündür.

Bir banka tüketiciye satmış olduğu kredi ya da kredi kartının geri ödemesini elbetteki talep edecektir. Faiziyle beraber banka, alacağını ifa etmeden rahat durmayacaktır. Bu nedenle tüketicilerin piyasa ekonomisini çok iyi takip etmeleri ve kendileri açısından en avantajlı olan banka kredisi ya da banka kredi kartını kullanmaları kendileri açısından çok daha fazla avantaj sağlayacaktır.

Editör: Wan Haber