Kredi kartı borçlarını geciktirmiş oldukları için bankaların asgari tutarı da dahil olmak üzere alacaklarını istemeyerek, ödemesiz dönem tanımlama yöntemi 30 Haziran tarihine kadar devam edecek düzenlemeler bütün kredileri kapsayacak.

Bankalardan kredi çekenler ile kredi kartı borcu olanlar dikkat! birikmiş kredi kartı ve kredi borçları ödemede zorlanıldığında alternatif bir yöntem olarak sunulan  borç yapılandırma uygulaması ilk etapta banka ile görüşmek suretiyle ilk adımı atılacaktır. bankanın ilgili biriminde borç yapılandırılarak ödemek istenildiğinde dair bilgi aldıktan sonra ise bu borç hesaplamaya gönderilecek.

Kredi ve kredi kartı borç uygulamalarının geçerlilik tarihi ise 31 Aralık 2020 tarihinden 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Kredi Ve Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Süreci Nasıl İşler?

Tüketiciler birikmiş kredi ya da kredi kartı borçlarını geri ödemede zorlandıkları takdirde alternatif bir yöntem olarak kendilerine sunulan bu borç yapılandırma uygulaması ile ilk etapta banka ile görüşecek. Daha sonrasında ise banka, alakalı birimlerde borç yapılandırılıp ödenmek istendiğine dair bilgi aldıktan sonra borcun hesaplanması aşamasına geçilir, Borç hesaplanmasında da banka, kredi kartının ödememiş toplam borçları ve taksitli alışverişlerin toplam borçlarını hesaplayıp yapılandırılır.

Hangi Bankada Borç Yapılandırması Yapılmaz?

Yapılandırma uygulamalarına geçiş yapmadan önce dikkat edilmesi gereken kriterlerden birisi de banka seçimi olmaktadır. Tüketici, borçlu bulunduğu bankaya yapılandırma yöntemine gitmesi halinde banka yapılandırma masrafı ve dosya masrafı adı altında bir ücret talep edebilmektedir. Yapılandırma farklı bankada yapılabilmekte ve bankaların borç yapılandırma ile ilgili fırsatları incelenmelidir. Faiz miktarları da banka seçimlerinde etkili olan bir kriterdir. Eğer ki tüketiciler, kredi kartı ve kredi borç yapılandırmaları süreci nasıl işlemektedir? Diye merak ediyorlarsa bankaların internet sitelerinde bilgilendirmeleri inceleyebilirler. Böylece Kredi ya da kredi kartı borçlarının nasıl yapılandırıldığı ile ilgili net bilgi alabilir.

Editör: Wan Haber