Hemen her vatandaş, kredi kartını kullanmaktadır. Özellikle de koronavirüsü sürecinde kredi kartı kullanımları bir hayli artış gösterdi.

Koronavirüsü salgını döneminde ekonomik bir şekilde vatandaşları olumsuz etkileyen gelişmeler yaşandı. Bu nedenle kredi ve kredi kartı kullananların sayısında artış yaşandı. Bankalara bulunan borçların aylık ödeyebilecek tutarının üstünde olanlar ise genel itibarıyla kredi ve kredi kartı borçlarını nasıl kapatacaklarını kara kara düşünmektedir. Bankalar bu durumda borçlu olan kişilere ödeme kolaylığı sağlamaktadır. Biriken borçları açısından vadelendirme ya da tek hesapta yapılandırma işlemleri ile ilgili fırsatlar sunmaktadır.

Kredi Ve Kredi Kartı Borcu Taksitlendirmesi İşlemi Nasıl Yapılmakta

Kullanılan ve sonunda faturaya borç olarak yansıyan kalemlerin birikmesinden sonra tüketiciler kendileri açısından taksit yapmak amacıyla çeşitli yöntemleri aramaya devam etmektedir. Koronavirüsü döneminde yaşananlardan dolayı bankalar pek çok işlem sunmaktadır. 12, 24 ve 36 ay vade farkları ile beraber kredi ve kredi kartı borç yapılandırma işlemleri bulunmaktadır. Gelir durumlarına göre ise vade ve faiz miktarları ayarlanmaktadır. Bu durumlarda teminat istemek ya da faiz miktarlarında çeşitli değişikliğe gitmek şeklinde işlemler meydana gelmektedir.

Türkiye’de yasal bir şekilde faaliyet gösteren bankalar, kredi faiz oranlarında çeşitli değişikliklere gittiler. Bu nedenle kredi faiz oranları ve çok daha fazlası ile ilgili herhangi bir gelişme meydana geldiğinde wanhaber aracılığı ile haberdar olmanız mümkündür.

Editör: Wan Haber