Teknolojinin gelişmesi ile beraber Artık insanlar oturdukları yerden müşterisi oldukları bankaların mobil bankacılık uygulamaları ya da internet bankacılığı sistemlerine erişim sağlamak suretiyle de kısa süre içerisinde diledikleri Kredi anında özgürlüğüne sahiptir.

Bütün bu anlatılanlar harika. Peki kredi çekmek kaç gün sürer? Anında kredi alabilmek amacıyla neler yapılmalıdır? İşte bütün bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası bu makalede sizler için derlendi.

Genel itibarıyla kredi başvurusu sonuçlanma süreci 1 hafta Yani kredi kayıt bürosu puanı ve değişik banka borçlanmalarına bağlı bir şekilde aynı gün sonuç verebilmektedir. Kkb puanı düşük ya da başka bir banka aracılığı ile borçlanma gibi bir durum söz konusu ise başvuru sonuçlanması 2 ile 3 iş günü içerisinde sonuç vermektedir. Çekilebilecek meblağdan fazla bir tutarda kredi başvurusu yapılıyorsa bu kredinin onaylanma süresi daha hızlı olacaktır. Bankalar bu limite onayı vermeyeceği için aslında anında ret kararı vererek krediyi kullanmak isteyen kişiye cevap verilebilir.

Kredi Çekmek İçin Ne Kadar Sürer?

Kredi çekmedeki zamanı uzatan ya da kısaltan faktör aslında kredi çekmek isteyen kişinin krediye uygun olup olmadığının banka yönetimi tarafından tespit edilmesi amacıyla çeşitli çalışmaların yürütülmesi aşamasıdır.

Genel itibariyle konuya bakıldığında kredi kayıt bürosu, bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecek her türlü bilgi-belge alışverişlerini sağlamak amacıyla müşterilere ait kredi bilgilerini paylaşmak maksadıyla kurulmuştur. Bu bankalardan yapılacağı kredi başvurularının kesin bir şekilde onay verilecek anlamı çıkmamaktadır. Çünkü kredi kayıt bürosu, baştan sona kadar bağımsız bir şekilde faaliyet gösteren tarafsız bir kuruluş olma özelliğini taşımaktadır. Kullanıcıların bankalar arasında bulunan sicillerini ortaya çıkarıp Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu onayla bütün bankalar ile bilgiler paylaşılmaktadır. Yani herhangi bir X bankasından yapılacak bir başvuru esnasında yine KKB kanalı ile yapılacak durumunun uygun olması durumunda aynı gün içerisinde kredi çekmek mümkün olmaktadır.

Kredi Notu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Kredi başvurusu yaptırılacağı sırada banka elemanları online bir şekilde sistem üzerinden kredi notunun sorgulaması işlemini gerçekleştirebilir. Ancak daha öncesinde bunun için kullanıcıdan yazılı bir onay formu alması gerekebilir. Öncelikli olarak bankaların kendi internet uygulamaları üzerinden almış oldukları bireysel bankacılık şifreleri ile cüzi bir rakam karşılığı kredi kullanmak isteyen bireylerin kendileri de bu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Mobil cihazlardan bankaların kredi sistemleri ile ilgili sorgulama uygulamalarını indirip kişinin Aslında çekmek istediği krediyi çekebilecek mi çekemeyecek mi?  sorularına cevap alması çok kısa süre içerisinde netleşen bir konudur.

Editör: Wan Haber