Türkiye’de alınan Corona virüsü tedbirleri kapsamında devlet bankaları hanehalkı geliri aylık 5000 lira ve altında olan bireysel bazda yer almakta bulunan müşterileri için yeni bir kredi uygulaması destek paketi başlatılacağını bildirdi. Peki kimler Koronavirüs Destek Kredisini kullanabilecek? İşte cevabı...

Koronavirüs Destek Kredisininin Şartları Neler?

Türkiye’de alınan Corona virüsü tedbirleri kapsamında devlet bankaları hanehalkı geliri aylık 5000 lira ve altında olan bireysel bazda yer almakta bulunan müşterileri için yeni bir kredi uygulaması destek paketi başlatılacağını bildirdi. Küresel çapta yaşanan ve Türkiye’yi de olumsuz bir şekilde etkileyen Corona virüsü hastalığının olası zararlarını en aza indirebilmek amacıyla uygulamaya alınan kararla birlikte Corona virüsü destek kredisi başvuru şartları kullanıcıların ve diğer vatandaşların merak ettiği konuların başında yer almaktadır. Coronavirüs desteği kredisi veren bankalar ile ilgili özellikle de bireysel ihtiyaç desteği kredisi başvuru şartlarını neler olduğu merak konusu olmaya başladı.

Koronavirüs Destek Kredisi

“Ekonomik istikrar Kalkanı” önlemleri çerçevesinde devlet bankaları ev halkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar krediyi 6 ay sonradan ödeme şeklinde ve 36 aya kadar vadeli olacak şekilde eşit taksitlendirilmiş biçimde uygulamaya aldı.

Koronavirüs Destek Kredisi kimlere veriliyor?

Devlet bankaları olan Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bank hane halkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel bazda yer alan müşterileri için finansal açıdan desteklemek ve kendilerini bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla kredi uygulaması başlattı. Bireysel ihtiyaç destek kredisi adı verilen bu uygulama ile ilgili temel ihtiyaçların uygun şartlarda finanse edilebilmesi kapsamında bireysel baz müşterileri 10.000 TL’ye kadar parayı 6 ay ödemesiz ve 6 ay sonra 36 aya bölünecek şekilde ekşi taksitlendirilecek şekilde kullanılabilecek.

Corona virüsü ihtiyaç kredisini kullanmak isteyen vatandaşlar; Halkbank, Vakıfbank ya da Ziraat Bankası’ndan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular 1 nisan tarihinden itibaren kabul edilmeye başlandı. Slınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları ya da internet bankacılığı sistemleri üzerinden başvuruların alınmasına öncelik verilmektedir.

Editör: Wan Haber