Dünyayı alarm haline geçiren corona virüsü salgını bazı olağanüstü tedbirlerin alınmasına neden oldu. Uçuşlar durduruldu, kafeler ve restoranlar kapatıldı, otel rezervasyonları askıya alındı. Özellikle hizmet, havacılık ve turizm sektörleri alınan bu tedbirler sebebiyle büyük kayba uğradı. Corona virüsü salgını dünyayı ekonomik açıdan son derece kötü etkiledi, çünkü ithalat ve ihracat da sekteye uğradı. Ancak bazı sektörler corona virüsü salgınına rağmen kayıp vermedi. Hatta yam aksine yükselişe geçti. Peki corona virüsü salgını hangi sektörleri olumlu anlamda etkiledi?

1.Perakende ve E-ticaret şirketleri

Dışarı çıkmayan pek çok kişi online alışverişe yöneldi. Bu da e-ticaret sektörünün pazardaki hacminin genişlemesine neden oldu. Özellikle ABD’de Walmart ve Costco gibi perakende şirketleri eve siparişte en çok başvurulan kurumlar olduğu için bu dönemin kazananlarının olması bekleniyor.

2. Web tabanlı yazılımlar ve uygulamalar

Corona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında okullar kapatıldı, bazı şirketlet home-office çalışma şekline geçti. Bu da özellikle haberleşme açısında web tabanlı uygulamalara ve yazılımlara olan ilgiyi artırdı.

3. Temizlik şirketleri

Corona virüsü ile mücadele konusunda uzmanlar en başından beri hijyen konusuna dikkat çekti. Kolonya, el dezenfektanı, el sabunu gibi ürünler ise bu süreçte tüketicilerin en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında yer aldı.

4. Eğlence şirketleri

Zorunlu ya da gönüllü karantina uygulamaları evde geçen zamanı artırdı. Bu süreçte ise en çok ilgi gören platformalar Netflix, pek çok farklı kategoride videonun yer aldığı Youtube, Spotify gibi uygulamalar oldu.

Editör: Wan Haber