Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa gelir kaybı ve ciro kaybı konularında destek sağlanmaktadır.  Esnaflar başvuruların ne zaman son bulacağını araştırmaya başladılar.

Koronavirüs salgınında devlet çalışanlara, işverenlere, esnafa pek çok destek sağladı. Aylarca dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnafa kira yardımı, gelir kaybı yardımları yapılıyor. Peki, gelir kaybı başvuruları ne zamana kadar yapılacak?Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik kira ve gelir kaybı destekleri ile yiyecek içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini, esnaf ve işletmelerin hak kaybına uğramamaları için uzattıklarını belirtti.

Bakan Pekcan, "Desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan fakat çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan esnafımız ile işletmelerimiz 30 Nisan 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kira, gelir kaybı destekleri başvuruları e devlet üzerinden yapılıyor.

Editör: Wan Haber