Salgın dönemi ile binlerce vatandaş, maddi zorlukların pençesine düştü. Bu zorluklarla birlikte vatandaşlar temel ihtiyaçlarını ve kira ödemelerini karşılamakta büyük sıkıntılar içerisinde kaldı. Devletten gelen destekler ise vatandaşların bu gibi temel ihtiyaçlarını ve kira ödemelerini sıkıntı çekmeden yapabilmesini hedefliyor. Bu kapsamda devlet, kurumları aracılığı ile zaman zaman vatandaşlara destek oluyor. Bu destekler ise Covid-19 salgını ile birlikte artış gösterdi. 

Kimler Ne Kadar Yardım Alabilir?

Devlet tarafından sağlanan destek ve yardım ödemeleri, çeşitli kurumlar aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu ödemeler, hangi alanda yapılıyorsa o alana göre kurumlardan vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu kapsamda kira ödemeleri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kaymakamlıklar tarafından ya da sosyal hizmetler ve yardımlaşma vakıfları aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu kurumlardan kira destek ödemelerini almak isteyen ve şartları karşılayan, maddi zorluk çeken vatandaşlar, başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Buna göre e-devlet üzerinde bulunan “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı” bölümünden ilgili başvuru bölümlerini doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurup başvurusunu gönderen vatandaşların, başvuru formları ve durumları inceleniyor. İnceleme sonrasında hak kazanan vatandaşlara, ilgili kurumlar aracılığı ile kira yardım ödemeleri ulaştırılıyor.

Kira yardımı ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekiyor. Buna göre maddi zorluk çeken vatandaşların;

Emekli Maaşı Dul Maaşı Yetim Maaşı Ölüm Aylığı

Gibi ödemelerden yararlanmıyor olması gerekiyor. Ayrıca vatandaşların kira yardımı ödemesi alabilmesi için, hane içindeki kişilere düşen ortalama gelirin de belli bir oranın altında olması gerekiyor. Öte yandan bu yardımlardan yararlanacak olan vatandaşların, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Bu şartları sağlayan ve başvuruda bulunanlara, ilgili kurumlardan kira yardımı ödemeleri sağlanıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği ve araştırdığı konu olarak da kira yardımı ödemelerinin ne kadar olduğu konusu öne çıkıyor. Bu kapsamda kira yardımları kişilerin durumuna göre değişiklik gösterse de 960 TL’ye kadar sağlanabiliyor.

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber