Ve karar verildi! Emekli maaşlarına yüzde 20 zam, ikramiyelerde dev artış! Ek gösterge memur ve emeklileri ihya edecek! Detaylar haberimizde...

Ve karar verildi! Emekli maaşlarına yüzde 20 zam, ikramiyelerde dev artış! Ek gösterge memur ve emeklileri ihya edecek! 3600 ek gösterge ile birlikte memur ve memur emeklisi vatandaşların maaş ve ikramiyeleri ne zaman gelecek. Milyonlarca kişiye yüzde yirmi daha fazla maaş ve ikramiye ödemesi yapılacak. Meclisin açılması ile birlikte 1.8 milyon memur ve memur emeklisinin yakından ilgilendiren ek gösterge sorununun tamamen çözüme kavuşması bekleniyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi ek gösterge sorununun çözülmesi için meclisin açılmasını bekliyor. Yeni dönemde ek gösterge artışı düzenlemesinin meclise geleceği ve onay olacağı tahmin edilirken yapılan yeni düzenleme ile birlikte memur maaşları, emekli maaşları ve emekli ikramiyesi yüzde yirmi artacak.

ve-karar-verildi-emekli-maaslarina-yuzde-20-zam-ikramiyelerde-dev-artis-ek-gosterge-memur-ve-eme-1

ÇALIŞMA BAKANI OLUMLU KONUŞMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yapılan 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sırasında memur ve emeklilerin ek gösterge sorunu gündeme getirmişti. Toplu sözleşme döneminde 3600 konusunun çözüleceğini söyleyen bakan Bilgin, bu sözleri ile birlikte milyonlarca memur ve memur emeklisi için adeta Umut ışığını yaktı.

2018 YILINDAN BERİ GÜNDEMDE


 
Memur ve memur emeklilerinin yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge konusu bu yıl ilk defa konuşulmuyor. 2018 ve 2019 yıllarında da memurların talepleri gündeme gelmiş sorunun çözülmesi için adımlar atılmış ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı. 3600 ek gösterge sorununun 2021 yılında artık bir çözüme kavuşması bekleniyor. Bakan Bilgin’in açıklamalarına göre de meclisin açılması ile beraber milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge sorunu çözülecek.

3600 EK GÖSTERGE ZAMMI MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK?

Birçok kişide 3600 ek gösterge nedir, kimleri ilgilendiriyor sorusunun yanıtını merak ediyor. Ek gösterge, sınıf, unvan hizmet ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Yani ek gösterge diğer adıyla katsayı olarak biliniyor ve devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaşlarının emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında kullanılıyor. Memurların emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılırken ek göstergenin artması maaşın da artması anlamına geliyor. Şu anda 2500 olarak uygulanan ek göstergenin 3600 olması durumunda hem daha fazla emekli maaşı hem de daha fazla emekli ikramiyesi verilecek. Memurlarda şu anda emekli maaşlarının ve ikramiyelerinin artması için emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli göreve atanmak istiyor.

ÖĞRETMEN POLİS VE HEMŞİRELERİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Özellikle öğretmen ve polislerin ek göstergeleri diğer memurlara göre çok daha düşük. 2016 yılında yapılan bir çalışma ile bu konuda adımlar atıldı ancak istenen 3600 ek gösterge hakkı henüz bu Memurlara tanınmadı. Yeni yapılacak düzenleme ile birlikte bu meslek gruplarının da ek göstergenin 3600’e yükselmesi ve maaşlara zam yapılması bekleniyor.

Kaynak:ilan365

Editör: Wan Haber