İthalat izin belgesi düzenlenmeyecek makine ve ekipmanlar arasında LCD/LED televizyonlar, lunapark oyuncakları, bazı motosikletler ve araçlar, fitness aletleri, aydınlatma cihazları, cam kesme ve delme makineleri, çelik kasa, ekmek dilimleme makinesi de bulunuyor.

Ticaret Bakanlığının "Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Yapılacak  İthalatta Alınacak İzin Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle kamunun doğrudan alımlarında "yerli malı" ürünlerin tercih  edilmesi ve ithali izne tabi 761 ürünün ithalinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

 Buna göre, Sanayi ve Teknoloji ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarınca  düzenlenen kamu alımlarında "yerli malı olma" şartı bulunan 761 makine ve ekipman  ile yapı malzemeleri için artık ithalat izin belgesi düzenlenmeyecek. Kamu tarafından doğrudan alımlarda ithalat izin belgesi verilmeyecek  makine ve ekipmanlar arasında sağlıktan inşaata, tarımdan sanayiye, elektronikten  ulaştırmaya kadar çeşitli alanlarda kullanılan malzemelerle eşyalar bulunuyor.

(AA)

Editör: Wan Haber