Koronavirüsü  ile mücadele bağlamında getirilmiş olan sınırlandırmaların etkisi günlük yeni vaka sayılarına da olumlu bir şekilde yansıdı. Her gün biraz daha düşüş gösteren yeni vaka sayıları nedeniyle kafeler, kıraathaneler ile restoranların ne zaman açılacağı soruları tekrar gündeme geldiği.

Kafeler, Restoranlar Ne Zaman Atılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 20 Kasım tarihinden itibaren başlayan yeni uygulamalarla beraber daha önce yayımlanan genelge Aynen şu şekilde kullanılmıştır;

Lokanta, restoran, pastane, kafeterya, Cafe gibi yeme içme alanları 10:00 ile 20:00 saatleri arasında yalnızca paket servisi ya da gel al hizmeti sunacaktı.

Restoran, lokantaya da online bir şekilde yemek sipariş firmaları tarafından saat 20:00’dan itibaren yalnızca telefon ile veya online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilecektir. Sokağa çıkma kısıtlamaları ile önlemlerinde alınmış olduğu 1 Aralık tarihli koronavirüsü Genelgesi’nde de sokağa çıkma kısıtlamalarından restoran, lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerinde yönelik bilgi paylaşıldı.

Restoran, lokantaya da online bir şekilde yemek sipariş firmaları tarafından saat 20:00’dan itibaren yalnızca telefon ile veya online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile önlemlerinde alınmış olduğu 1 Aralık tarihli koronavirüsü Genelgesi’nde de sokağa çıkma kısıtlamalarından restoran ya da lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerinde yönelik defteri bilgi paylaşıldı.

Değişen Ne oldu peki?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine toplantısı sonrasında kıraathaneler ve kahvehaneler ile ilgili herhangi bir yeni karar alınmadı.

 İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan kıraathanelerin (kahvehaneler) kapalı kalma denetimlerinin ne zaman sona ereceği ise henüz netlik kazanmadı.

 1 Mart tarihinde kafelerin açılması ile alakalı sosyal medya hesaplarında kampanya başlatıldı. Fakat hemen belirtilmesinde fayda vardır ki kafelerin 1 Mart tarihinde açılması ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili herhangi bir gelişme meydana geleceği zaman bu satırlardan takip edebilirsiniz.

Editör: Wan Haber