Egeli ihracatçıların Japonya'ya geçtiğimiz yıl yaptığı dış satış rakamlarının 2012 yılına göre artış gösterdiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, "İhracatımız yüzde 21'lik artışla 51 milyon 52 bin dolara ulaştı. Japonya tarım ve gıda ürünleri ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılayan, gıda ve içecek sektörü için çok önemli bir pazar" dedi.

Japonya’ya 2013 yılında Ege Bölgesi’nden en fazla ihraç edilen gıda ürünleri 11.1 milyon dolarlık tutarla su ürünleri olurken, zeytinyağı ihracatı 10.7 milyon dolar oldu. Japonya’ya 6.2 milyon dolarlık kuru meyve ihraç eden Egeli ihracatçılar, 4 milyon dolarlık hububat, 2.8 milyon dolarlık defne, kekik, adaçayı gönderdi.

FOODEX JAPAN FUARI’NI KAÇIRMAYIN
Türk Gıda ihracatçıları Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı Foodex Japan 2014 39.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na Ege İhracatçı Birlikleri Milli Katılım Organizasyonu ile katılacak. Yıllık 65 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden Japonya’ya Türkiye’nin gıda ürünleri ihracatını arttırmak için çalışan Ege İhracatçı Birlikleri, gıda ihracatçılarını bu fırsatı değerlendirmeye çağırdı.

Fuara, 2013 yılında 67 ülke ve bölgeden toplam 2 bin 544 firma ve 71 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığını anlatan Türkmenoğlu, Japonya’ya gıda ve işlenmiş tarım ürünleri sektöründe uluslararası standartlara uygun ürün üretimi yapan ihracatçılarımızın bu fuarı kaçırmaması gerektiğinin altını çizdi.
Fuara katılmak isteyen ihracatçıların Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Şubesi’ne başvurmaları gerektiği belirtilirken, katılım ücretlerinde ise m2 bedeli nakliye dahil 1165 ABD doları, nakliye hariç 1080 ABD doları olarak belirlendi.

Editör: Wan Haber