İstanbul Ticaret Odası'nın 2001 yılında kurduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yeni hedef, 20 öğrenciye 1 akademisyen.
2001 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi kurulurken bir amaç üzerine kurulduğunu anlatan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, "Eğitim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte çağdaş bir araştırma yapmak, ülkemizin ve dünyanın önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında yer alam şeklinde iddialı bir amaçla üniversite kuruldu. Bu hedefe ulaşmak için etkin, bilim, teknoloji ve yoğun uygulama stratejisi ile ulaşılacaktır diye ilave bir yan hedef oluşturuldu. Bunun sonuncunda hayal edilen, düşünülen, ulaşılması istenen önemli nokta İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin çağdaş, uygulamalı, bilgi ve becerilerin merkezi oldu" dedi.

20 ÖĞRENCİYE 1 ÖĞRETİM ÜYESİ
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, "Eminönü Kampüsü'nde 897 öğrenci, 63 öğretim üyesi, 86 görevli; Üsküdar Kampüsü'nde 971 öğrenci, 68 öğretim üyesi, 55 görevli; Küçükyalı Kampüsü'nde 1924 öğrenci, 61 öğretim üyesi, 25 görevli; Sütlüce Kampüsü'nde 2579 öğrenci, 117 öğretim üyesi, 39 görevli bulunuyor. Yaklaşık 300 öğretim üyemiz ve yaklaşık 6 bin öğrencimiz var. Her 20 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşüyor. Akademik çalışmaların yanında öğrencilerin isteklerine göre 55 tane kulüp kurduk. Girişimcilik ve proje tasarımı alan öğrencilerin KOSGEB'in uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikasını almış kabul ediyoruz" diye konuştu. Üniversitenin yapısı ve özelliğinde, iki önemli kuruluşa ortak olduklarını belirten Rektör Ekren, "Bunlardan birisi Teknopark, Sabiha Gökçen Havalimanına çok yakın. Bir diğeri de İTO ile birlikte oluşturduğumuz çekirdek ve girişim sermayesi şirketine de ortaklığımız var. Hem KOSGEB ile yaptığımız protokolle hem de öğrencilerimizin inovasyon, girişimcilik ve farklı fikirleri varsa onları sermayelendirerek, finansmana ulaşmasını sağlayacak bir modeli de oluşturduk. Ekonomi basınına ya da eğitim basınına yönelik lisansüstü programı da yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE İLK 20 ÜNİVERSİTE İÇİNDE OLACAĞIZ
Üniversite olmanın topluma karşı sorumluluk ve ciddi bir hassasiyet içerdiğini söyleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, 4 yıl önce mütevelli heyeti olarak göreve geldiklerini, hedeflerinin nitelikli öğrenci, nitelikli öğretim elemanı ve nitelikli mekanda buluştuğunu belirtti. Başkan Erken, "Yüksek puanlı öğrencileri üniversitemize kazandırmak için onlara çeşitli imkanlar sunarak, teşvik programları uyguladık. İlk sene bin 500, ikinci sene 2 bin 500 lira burs, daha sonra ilk 5 bin öğrenciye ücretsiz okuma hakkı ve 400 lire burs verdik. Böylece yüksek puan alan nitelikli öğrencileri üniversitemize kazandırmaya çalıştık. Hedeflerimizde ikinci husus da nitelikli öğretim elemanlarıydı. En iyi yetişmiş, alanlarında uzman, genç bir kadro oluşturduk. Nitelikli mekan hedeflerimizde de iyi bir noktaya geldik. En son olarak açılan Sütlüce Kampüsü'müz ile büyük bir ivme kazandık. Kampüsü oluştururken İstanbul Ticaret Odası destek sağladı. Küçükyalı Kampüsü'nün yanında da bir yer satın alındı. 80 bin metrekare kapalı alana sahibiz. 180 milyon lira yatırım yapıldı. 80 milyonunu İstanbul Ticaret Odası, 100 milyonu da üniversite kendi imkanları ile sağladı" diye konuştu. Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, önümüzdeki 5 yılın stratejik planlarının oluşturulduğunu söyleyerek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Önümüzdeki 5 yılın hedefleri içinde de Türkiye'de bulunan üniversiteler içinde ilk 20'de yer almayı ve araştırma, yayın faaliyeti veren vakıf üniversitelerinde de ilk 10 arasında yer almayı hedefliyoruz. Bir de lisansüstü öğrencilerinin, lisans öğrencilerinin yüzde 25'ini oluşturmasını istiyoruz."
(ÖK-ÖK-E)

05.02.2013 13:23:52 TSI

Editör: Wan Haber