Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan törende ulaştırma ve altyapı hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ilk uçaklar pistten havalanmaya başladı. Üç uçak ta aynı anda pistten havalandı ve bu uçakların isimleri TK1453, TK1923 ve TK2023 olarak bildirildi.

Yapılan törenle sadece 3.pist değil, ikinci kule, devlet konuk evi ve camii de açılmış oldu. Erdoğan törende yaptığı açıklamalarda İstanbul Havalimanı’nın 2023 hedeflerinde yer aldığını bildiriyor. İstanbul Havalimanı’nın açılışı 29 Ekim 2018 yılında zaten yapılmıştı ve 14 ay öncede 3.pist için çalışmalar başlamıştı. Havalimanı bu zamana kadar 423 bin uçuşa ev sahipliği yaptı ve toplamda 65 milyon yolcuyu taşıdı. İç ve dış hatlarda uzun soluklu beklemeler olmaması için taksi yolu da yapıldı. Dünyanın en büyük uçakları bile bu havaalanına kolayca iniş yapabilecek ve uçakların rahatça park edebileceği geniş bir alan bulunacak.  3.Pistin hemen yanında ikinci kule bulunuyor ve hava yoğunluğunu kontrol ediyor. Bu kule sayesinde uçaklar rahatça park edilebilecek ve rahatça inişlerini yapabilecek. Bu durum Dünya’da ender yaşanan durumlardandır. Bu tarz hava trafiğini kontrol edebilen kuleler çok nadir bulunur. Pist aynı zamanda zorlu hava koşullarına karşı da oldukça yüksek bir teknolojiyle donatılmıştır. Piste yakın bir metro hattı da inşa ediliyor ve bu metro hattıyla havalimanına birçok şehir rahatça bağlanabilecek.

Yolcu Kapasitesi 90 Milyona Ulaştı

Yapılan yeni pistle beraber İstanbul Havalimanı yılda 90 milyon yolcu hacmine ulaştı. Erdoğan bu sayının 200 milyona kadar ulaşabilecek bir yapıda olduğunu da belirtiyor. İstanbul Havalimanından Dünya’nın her yerindeki önemli merkezlere uçuşlar yapılabilecek. Aynı zamanda Erdoğan, havalimanı sayısının 56’ya çıkarıldığını da bildirdi.  Ulaştırma ve altyapı gibi alanlarda yatırımların devam edeceğini bildiren Erdoğan sağlık alanında da ilerlemeler katettiklerini belirtti. Yeşilköy’e inen uçaklar yaya olarak hastaneye kısa sürede ulaşabilecek. Sağlık içinde maske, mesafe kuralları tekrar hatırlatıldı.

İstanbul Havalİmanı Büyümeye Devam Edİyor?

Editör: Wan Haber