İstanbul Büyükşehir Belediyesi insanların otopark sorununu çözmek için kolları sıvadı. Pandemi sürecinde canı pasına çalışan sağlık personelleri için İBB Meclisi’nden İSPARK kararı çıktı.

Sağlıkı çalışanlarının İSPARK A.Ş.'ye ait olan otoparklardan ücretsiz yararlanması için hazırlanan teklif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mart ayı 3'üncü toplantısında onaylandı. İBB Meclisi'nde alınan kararla, sağlık çalışanları İstanbulkart ile tüm toplu taşıma araçlarını ve İSPARK otoparklarını ücretsiz olarak 30 Haziran 2021 tarihine kadar kullanabilecek. Karardan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar yararlanabilecek.

İSPARK ücreti ne kadar oldu?

İSPARK zamlı tarife üzerinden hizmet vermeye başladı. Geçen aralık ayında İSPARK’a zam yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre, Kazlıçeşme Marmaray açık otoparkının ücreti 0-4 saat için 10 TL, gün boyu ücreti ise 11 TL oldu. Gün boyu otopark ücreti 8 TL idi.

Kadıköy Rıhtım PTT önü İSPARK ücreti 0-1 saat için 10 TL, 1-2 saat için 12 TL, 2-4 saat için 14 TL, 4-8 saat için 17 TL oldu. Söz konusu otoparkın tam gün ücreti ise 20 TL’ye çıktı. Maslak’ta tüm gün park ücreti 17 TL’den 18 TL’ye çıktı. 0-1 saat ücreti 8 TL’den 10 TL’ye

Editör: Wan Haber