Daha önce Van ve Van dışında çeşitli sektörlerde faaliyet yürüten 15 iş insanının bir araya gelerek oluşturduğu ‘Dostluk Grubu’na başkanlık yapan, Wilco group CEO'su, TÜSİAD üyesi Vanlı iş adamı Mehmet Avcı, resmi twitter hesabında "Van Ekonomi ve Kalkınma Vakfı"nın kurulacağını ifade etti.

İş adamı Avcı'nın twiti, kısa sürede bir çok kesime erişirken, yapılan yorumlar kent için yeni bir heyecanın oluşacağının işaretini verdi. Avcı, kentin önemli isimlerinden Prof. Dr. Mithat Melen'i de mentionlarak şöyle dedi: "Değerli hocamız Prof. Dr. Mithat Melen ile yaklaşık 8 aydır üzerinde istişare ettiğimiz 'Van Ekonomi ve Kalkınma Vakfı'nın kuruluş çalışmalarını kasım ayı itibariyle başlatmayı planlıyoruz... Katkı sağlamak isteyen hemşehrilerimizle iletişimde olmak isteriz."

"ENTERNASYONAL BİR VAKIF OLACAK"

TÜSİAD üyesi Mehmet Avcı, konu ile ilgili GazeteVAN, Genel Yayın Yönetmeni Arif Karakaş'a demeç verdi. Avcı, demecinde kurulacak olan Ekonomi ve Kalkınma Vakfı'nın kent için yeni bir soluk olacağını belirterek, "Bu vakfı kurmayı 1 yıldır planlıyorduk. Uzun istişareler yaptık belirli çevrelerle. Özellikle Van'ımızın değerlerinden, fikir adamı Mithat Melen hocamız ile bu vakfın kurulmasının ileriye dönük önemli bir adım olacağı kararına vardık. Evet, 'Dostluk Grubu' ile Van'da önemli işler yaptık. Belirli çevrelerle, iş dünyası ile çok güzel diyaloglarımız oldu. Ama biz ulusal ve uluslararası ölçekte kentimiz için, ekonomimiz için bir şeyler yapalım dedik. Kuracağımız bu vakıf enternasyonal bir bakış açısına sahip olacak. Amacımız Türkiye'deki, dünyadaki bütün Vanlılara ulaşmak. Kent için nitelikli işler yapacağız. Kent ekonomisi için sempozyumlar, söyleşiler, toplantılar düzenleyeceğiz. Vakfın ana merkezi tabi ki Van olacak. İstanbul ve Van'da vakfa ait ofisimiz olacak. Bir ihtimal belki Ankara'da da bir ofis olabilir ama netleştirmedik. Vakfın lansmanını Van'da yapmayı düşünüyoruz." dedi.

"OLUMLU GERİ BİLDİRİMLER BENİ ÇOK MUTLU ETTİ" 

Avcı, hesabında paylaştığı twitin ardından bir çok kesimden olumlu geri dönüşlerin olmasının kendini çok mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığını da ifade ederek, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Gerçekten çok mutlu oldum. Bir anda çok farklı kesimlerden mesaj, telefon, geri bildirim aldım. Demek ki Van'ın gerçek anlamda bir kenetlenmeye ve fikir üretmeye ihtiyacı var. Van, çok güzel bir şehir hak ettiği yerde olması için elimizden geleni yapacağız. Tüm kesimlerin desteğini bekliyoruz. Kapımız herkese açık..." GAZETEVAN

Editör: Wan Haber