WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla İranla ticaret ve ekonominin karşılıklı ve düzenli olması için oluşturulan  İran Tüccar Danışma Ofisi, üyelerin talep ve isteklerine hizmet verilmek üzere kuruldu. Daha önce İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli tarafından resmi açılışı yapılan İran Tüccar Danışma Ofisi, alınan kararla ayda en az bir kere İran’dan gelecek uzmanların katılımıyla Tüccarların sorularını yanıtlayacak, ticaretin karşılıklı gelişmesi için çalışmalar gerçekleştireceklerdir.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Urumiye Ticaret Sanayi ve Madencilik Odası Başkan Yardımcısı Samed Pursultani Van TSO’nun açtığı İran Tüccar Danışma Ofisi’ni çok önemli buluyoruz. Çünki biz sizinle tüccarlarınızla gerçekten ticaret yapmak istiyoruz ifadesini kullanarak “Amıcımız karşılıklı olarak doğru ve yasal bir ticaret yapmaktır. Bunun için biz ofisimize gelen Türk Tüccarlara İran’daki ticaret kuralları hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca buradaki uygulamaları öğrenip bunu kendi tüccarlarımıza anlatıyoruz. Ayrıca sınır ticaretinde yaşanan sorunların çözümü konusunda karşılıklı fikir alışverişimiz oluyor. Bazı doğrular burada yanlış biliniyor. Onları karşılıklı konuşarak aşabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İran Tüccar Danışma ofisinin çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek “Tüccar Danışma Ofisimizde tartışarak çözüm yolları üretebiliyoruz. Ofisimize gelen tüccarlarımız temel konularda önemli bilgi edinme şansı buldular. Urumiye Ticaret Sanayi ve Madencilik Odası’nın katkıları ile iki ülke arasında ticaretin artması için çaba gösteriyoruz. Onların sağladıkları uzmanlarla tüccarlarımızın karşılaştığı sorunların aşılması daha kolay olacaktır. Ayrıca Urumiye Ticaret Odası çevresinde çok etkili bir meslek odası. Yaşanan sorunların aşılması konusunda bizlere çok büyük destek sunmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Van TSO Başkanı Takva, İran Tüccar Danışma Ofisinde ayda en az bir gün İranlı uzmanların katılacağı üyelerimize açık toplantılar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: Wan Haber