Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman Başkanlığında bir araya gelen üyeler sınır kapısının açılmasının ardından İran’da nasıl bir çalışma yürütülebileceği noktasında fikir alışverişinde bulundular. Sektör temsilcilerinin yanı sıra toplantıya Van TSO Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ile Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Beyaz, Ömer İnanç, Diyaeddin Altındal, Van TSO Meclis Başkan Yardımcısı Erdal Çakar ve Meclis Üyesi Ekrem Baytar katılım sağladılar.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman bir an önce ortak yürütülecek bir çalışma ile İran’da faaliyetlere başlanılması gerektiğini ifade ederek, oda olarak her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Karaman’ın ardından söz alan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, iletişimin artırılması noktasında bir araya gelmek üzere, İran’ın sınır illerindeki Valiler ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının Van’a davet edilmesi için bir girişimde bulunacağını bunun haricinde de yapılabilecek tüm girişimlerde rol alabileceklerini ifade etti.

Toplantı esnasında söz alan sektör temsilcileri acilen bir eylem planı hazırlanması konusunda hem fikir olduklarını ifade ederek ilk etapta aralarından 7 kişilik bir yürütme heyeti seçtiler. Seçilen heyet toplantının ardından ikinci bir görüşme sağlayarak şu kararları aldılar; İran da ki ulusal kanallarla görüşme sağlanarak Van’la ilgili tanıtım reklamları yapılması. Önümüzdeki hafta İran’a bir çıkarma yapılarak oradaki acenteler ile görüşme sağlanması. El broşürleri basılarak İran’da dağıtımının yapılması İran’da billboardlar kiralanması ve yerel gazetelere ilan verilmesi. İran’ın sınır illerindeki mülki amirler ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimlerinin Van’a davet edilmesi. İran da telefon operatörleri ile görüşme sağlanıp Van ile ilgili tanıtım mesajları atılması.

Editör: Wan Haber