Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Belediye Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde kadınlara kredi imkânı sunan mikro kredi ofisi açıldı.
Mikro kredi ofisi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sistemin girişimci Türk kadınının üretkenliğini artırmak için faizsiz hizmet bedeli karşılığında tamamen güvene bağlı olarak işlediğini kaydetti. Aktaş, İnegöllü hanımların daha önce Bursa ve mikro kredinin olduğu Yenişehir gibi diğer şubelerden faydalandığını belirtti. "Hizmeti hanımların ayağına getirdik" diyen Aktaş, İnegöl şubesi açıldığında Yenişehir şubesinden 150 üye ile devralınan sistemde, İnegöl'de bir ay gibi kısa bir sürede 215 üyeye ulaşıldığını ve toplamda 90 bin TL kredi dağıtıldığını söyledi.
Aktaş, Mikro kredi üyesi olmak isteyen bayanların öncelikle 5 kişilik bir grup oluşturmaları gerektiğini belirterek, "Mikro kredi uzmanlarımız evlere gidip bilgi ve eğitim veriyorlar. Bunun akabinde de anlaşma yapılıyor ve 46 haftalık kredi veriliyor. 100 ve 1000 TL arası verilen krediler ise kadınlardan 46 hafta süre içerisinde yine evlerinden tahsil ediliyor" dedi.
Aktaş, Lazlar Camii'nin hemen karşısındaki Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde açılan büroya bütün kadınları davet etti.
Mikro Kredi İnegöl Şube Sorumlusu Gamze Akman ise finansman desteğinin Bursa İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını söyledi.
(MŞ)

01.02.2013 16:53:00 TSI

Editör: Wan Haber