Huawei Mate Xs son dönemlerde pahalı olması sebebiyle fazlaca konuşuluyor. Mate X katlanabilir telefon özelliğiyle ilk örnekler arasındaydı. Ancak şimdi de gelişmiş bir sürümle karşımıza çıkıyor.  Gelişmiş bir sürüm olan Mate Xs, kullanım bakımından rahatlıklar sunuyor mu? Bu sorunun yanıtını kullananlardan öğrenelim.

Samsung’la yarışan Huawei katlama ekranını farklı yöne doğru geliştirdi. Bu katlama yönü içten dışarı doğru gerçekleşiyor. Bu kitap katlama yönünün aksi yöne doğru kapanması gibi. Ayrıca telefon açıkken 8 inç büyüklüğe sahip oluyor. Ancak katlandığında 6.6 inç ve 6.38 inçe bürünüyor ve iki ayrı ekrana bölünmüş oluyor. Telefonda işlemci olarak Kirin 990 5G kullanılıyor ve 8GB RAM bulunuyor. Telefonun depolama alanı ise 512 GB olarak çok geniş bir alan sunuyor. Telefonda tek bir kamera bulunuyor ve bu kamera ön kamera olarak da kullanılıyor. Kamera 4K 30fps video kaydı yapabiliyor ve Ultra geniş açı özelliği sağlıyor.

Huawei Xs Pahalı Olmasının Karşılığını Veriyor Mu?
 

Katlama Yönü Sıkıntı Oluyor Mu?

Telefon ile alakalı ilk olarak yaşayacağınız sıkıntı katlama yönüne alışmak oluyor. Bu alışkanlığı edinirken sinirleriniz bir süre bozulabilir. Dışa doğru katlanan ekran bizi biraz zorlasa da renk ve parlaklık yönünden iyi bir görünüm sağlıyor. Telefonu katlamak için dokunduğunuzda direkt olarak hissedebiliyorsunuz. Parmak uçlarınız bu işlemi direkt algılıyor.

Katlama Sabitleşebiliyor

Katlama mekanizmasını sabitleştiren bir düğme bulunuyor. Bu düğme arka yüzde bulunuyor ve çıt sesiyle kapanabiliyor. Bu durum da telefonu güvenli bir hale geliyor. Telefon açıkken de sabitleyebiliyorsunuz ve elinizle sallasanız da telefon kapanmıyor.  Ancak bu durum telefonu sağlamlaştırsa da kullanım olarak zorluyor. Çünkü tek elinizle telefonu açmaya kalksanız başaramıyorsunuz.

HMS Servis Kullanılıyor

Telefonda Google servislerine yer verilmemiş. Bunun yerine Huawei’nin kendi uygulama mağazasına ait HMS adı verilen bir servis kullanılıyor.

Telefonun ön kamerasına geçmek için katlayıp çevirme işlemi yapmanız gerekiyor. Kamera olarak ortalamanın üstünde bir performans özelliği gösteriyor.

Editör: Wan Haber