Her çocuk için 1.250 TL hesaba yatıyor! PTT başvuruları açıldı, kırtasiye ve okul masrafları dert olmaktan çıkıyor! Çocuk sahibi olan binlerce ailenin beklediği ödemelerle ilgili müjdeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık verdi. Bugün açıklama yapan Bakan yanık, beklenen ödemelerin Nihayet hesapları geçeceğini duyurdu. Her bir çocuk için vatandaşların banka hesaplarına 1.250 TL ödeme yapılacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için kırtasiye masrafları ve okul masrafları dert olmaktan çıkacak. Bu ödemelerle birlikte veliler okul masraflarını rahatlıkla karşılayacak aynı zamanda Birçok farklı ihtiyacı da giderme imkanı bulacak. PTT’den başvuru yaparak sizde hemen ödemelerden yararlanabilirsiniz.

Ekonomik sorunlar yaşayan ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının okula başlaması ile birlikte daha da zor günlerle karşı karşıya geldi. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri ile birlikte biraz da olsa okul masraflarını karşılama imkanı bulan ailelere Bugün müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan yanık her bir çocuk için 1250 TL SED ödemesi yapılacağını duyurdu. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri sayesinde artık ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının bütün okul masrafı ve Kırtasiye masraflarını karşılama imkânı bulacak. Aynı zamanda çocuk başına verilecek olan 1250 TL'lik ödeme ile birlikte vatandaşlar rahat bir nefes alma imkanın da yakalayacak. Tek sefere mahsus olarak verilen ödemeler hesaba yatıyor. Peki başvurular nasıl yapılıyor?

ÖDEMELER 15 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yaptığı açıklamada Eylül ayı SED ödemelerinin başladığını duyurdu. Sosyal ve ekonomik destek alan vatandaşların hesaplarına 15 Eylül tarihine kadar ödemeler devam edecek. Aile bütünlüğünün korunması Birgül çocukların aileden koparılması ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için verilen ödemeler çocuk başına 1.250 TL olarak yatırılıyor. Eylül ayı için bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 170 milyon TL'lik destek ayrıldı. Vatandaşlar 15 Eylül tarihine kadar hesaplarından T.C. kimlik numaralarına göre ödemelerini çekebilecek.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Dar gelirli olan ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere hayatlarını devam ettirebilmeleri adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriliyor. Aynı zamanda Dar gelirli vatandaşlar ekonomik yardımın yanında bakanlık tarafından sağlanan psiko-sosyal destek imkanından da faydalanabilirsiniz. SED başvurusu il ve ilçelerde bulunan sosyal hizmet müdürlükleri aracılığı ile yapılıyor. Sosyal ve ekonomik destek başvurusu için istenen belgeler şu şekilde;

Dilekçe,

T.C. Kimlik Numarası,

İstenmesi halinde sağlık raporu,

Öğrenci belgesi,

İŞKUR ve meslek kurslarına başvurulduğuna dair belge

Sosyal ve ekonomik destek başvurusu e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte e-devlet girişi yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

kaynak:ilan365

Editör: Wan Haber