Euroupa 1  radyosuna konuk olan ve Renault ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Fransa Ekonomi Bakanı, Shenin Bölgesi’ndeki Renault üretim fabrikasının konkordato ilan etmeyeceğini ve firmanın işi mümkün olduğunca ayakta tutmaya çalışması gerektiğini açıkladı. Hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden ve her şeye rağmen Renault yönetim kurulu başkanı jean- Dominigue Senard'ın yeni bir taktik oluşturmaya gayret ettiğini ve Fransız devletinin bu taktiğe tam destek vereceğini belirtti. Tecrübeli politikacı, Ayriyeten Lee Figaro gazetesine vermiş olduğu röportajda Renault’un mali krizi atlatabilmek amacıyla 5 milyar euro Finansal destek isteğinde bulunduğunu, fakat otomotiv devinin bu başvurusunun henüz onaylanmadığını belirtti.

Renault Sahibi Kim- Hangi Ülkenin

Otomotiv firmaları arasında ismini sıkça söz ettiren Renault sahibi kim ve Renault hangi ülkenin ile ilgili özellikle de son zamanlarda konkordato ilan etmeye hazırlanan bu firma çeşitli kullanıcılar ve gruplar arasında sıklıkla takip edilmekte ve arama motorlarında araştırılmaktadır.

Türkiye’de ve dünyada ünlü araba firmaları arasında bulunan Renault şirketi, gruplar arasında ilk sırada yer almaya devam etmektedir. Her sene adını duyuran ve duyurmaya devam eden modelleri ile müşterileri cezbediyor.
 

Renault Türkiye Hakkında

10 Ocak 1968 senesinde Mais motorlu araçlar imal ve satış Anonim Şirketi ismi altında Renault marka otomobilleri Türk tüketicilerine sunulmak üzere senelik 360.000 otomobil ile 750.000 motor imalat kapasitesi ile Renault Batı Avrupa dışında en yüksek üretim kapasitesine sahip tesislerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Fransız bir araç olarak bilinen Renault markası 25 Şubat 1899 senesinde Fransa’nın kentlerinden olan boulogne-billancourt kurulmuştur. Louis Renault aracılığı ile kurulan marka otomobil firmaları arasında Avrupa’nın en büyükleri arasında yer almaya devam etmektedir.

Ağır vasıta olarak bilinen tırdan otomobillere kadar bir sürü alanda üretim gerçekleştirmektedir.

Editör: Wan Haber