Diğer taraftan yapılandırma ile ilgili gündeme alınmayan Çiftçi borçları açısından da aynı şekilde bazı düzenlemelerin yapılacağı öğrenildi.

Banka kredi borcu bulunan vatandaşlara iyi haber geldi. Bir gazete haberine göre bankalara kredi borcu bulunan vatandaşlara iyi haber geldi. Özellikle de hükümeti yeni bir çalışma ile ilgili faaliyetleri olduğunu açıklayan gazete haberine göre yeni ekonomi paketinde Banka borçlarının ötelenmesinin masada olduğuna dikkat çekildi. Diğer taraftan milyonlarca vatandaşın kullanmış olduğu temel ihtiyaç kredisinin 6 aylık geri ödemesiz zamanı bitti.

Artık çekilen banka kredilerinin taksitlerinin ödenme zamanı geldi, fakat esnaflar ve kredi çeken vatandaşlar bir 6 aylık daha ertelenme talep ediyorlar. Böyle olması durumunda vatandaşlar rahat bir nefes alacaktır.

Yapılandırma Devam Ediyor

Bankalara borcu bulunur vatandaşlar açısından yapılandırma başvuruları sürdürüyor. İnternet Vergi Dairesi üzerinden alınmakta olan başvurularda yurttaşlar borçlarını 18 eşit takside görebiliyor. 2 ayda bir gerçekleştirilecek ödemelerle borçlar 36 ayda geri Ödemiş olacak. İlk taksitini ödeyen vatandaşların faizlerinin %90’ı da silinmektedir. Bu vatandaşlar daha az ödeme yapacaktır. İlk taksiti ödeme gerçekleştiren vatandaşların ise faizlerinin %50 si siliniyor geri ödeme uygulamalarında vatandaşlar borçlarından toplamını ödüyor faiz silinmiyor.

Pandemide İkinci Dalga

Koronavirüsü pandemisi sürecinde ikinci dalga daha da kötü bir şekilde kendini gösterdi. Açıklanan hasta sayısı 32 binin üzerine çıktı. Bugün ise hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen bitti. Tedbirlerin tekrardan sıkılaştırması sokağa çıkma yasağı haklarının hafta sonu tam kapanma biçimi de olması hafta içinde Akşamları sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi işlerin daha da azalmasına sebep olan vatandaşlar ve esnaf Geçim derdine girdi.

Banka kredi borcu olanlar dikkat!

İndirilmiş son dakika haberlerine göre bankalara borcu bulunan vatandaşların bu Borçlarının ötelenmesi gündemde olduğu öğrenildi. Özellikle de pandemide ikinci dalga sebebiyle zor günler geçiren esnaf ve diğer yurttaşların bankalara bulunan Borçlarının ertelenmesinin gündemde olduğu öğrenildi

Editör: Wan Haber