Coronavirüs salgınının bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alınmasından sonra Halk Bankası ihtiyaç sahiplerine 10 bin TL’ye kadar kredi desteği sunacağını açıkladı. Peki  Halkbank 10 Bin Tl Kredi Başvurusu Nereden Ve Nasıl Yapılıyor? İşte cevabı...

İhtiyaç kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşların halk Bankası’na başvuru yapmaları gerekir. Fakat sosyal mesafenin korunması bağlamında bireylerin özellikle de internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamalarını kullanarak Halkbank ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmaları mümkündür.

Halkbank internet bankacılığı uygulamasında;

Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde devreye alınan ekonomik istikrar kalkanı tedbirleri kapsamında aylık geliri 5 bin TL’nin altında olan müşterilerimizin sağlık, kira, fatura, elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak amacıyla aylık yüzde 0.49 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli 36 aya kadar vade seçenekleri ile 10.000 TL’ye kadar bireysel ihtiyaç kredisi hizmete sunulmuştur. Denilmektedir.

Kredi Hesaplama 

10.000 TL kredi alan bir vatandaş aylık %0.49 faiz oranı ile ayda 376,33 kuruş taksit ödemesini gerçekleştirirse toplamda 11.290 ödeyecek.

Halkbank Kredi Çekmek

Aynı çatı altında yaşayan eş ve çocuk dahil 5 bin TL ve altında ücret ile çalışan ya da gelir elde eden bireyler, asgari ücretliler, emekliler ya da serbest meslek mensubu olan diğer müşteriler faydalanabilir.

Aynı evde yaşayan fertlerden yalnızca biri bu krediye başvuru yapabilir.
 

Editör: Wan Haber