Bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas ve yönetimi, dernek ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Arvas, merkezi İstanbul’da olan HAKSİAD’ın amacının iş adamlarının genel iş ahlakı ilkelerine bağlı kalarak üretimde kaliteyi ve verimliliği artırarak Türkiye ve dünya ile rekabet gücüne ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Arvas, “Ülkemizin planlı bir düzen içinde kalkınıp, sanayi, ticari, sosyoekonomik, eğitim ve kültür düzeyinde gelişmesine, sermaye ve fikir alışverişi koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına katkıda bulunmak ve projelerini gerçekleştirmek üzere istidam sağlamaktır” dedi.

HAKSİAD’ın ekonomik alanda işbirliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda da uzlaşmayı ilke edindiğine dikkat çeken Arvas, “Yüksek ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, yeniliklere ve işbirliğine açık olmayı üyelerinden istemektedir. HAKSİAD, görüşlerde açıklığı ve berraklığı, ilişkilerde saygıyı, davranışlarda olgunluk ve tutarlığı, işbirliğinde uyum ve hakça paylaşımı öngörmektedir. HAKSİAD sorumluluk duygusunu, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi ilişkilerimizin temeli olarak görmektedir” ifadelerini kullandı.

Van için hür teşebbüsü savunan, girişimci ruha sahip olacaklarını da sözlerine ekleyen Arvas, “Mensubu olduğumuz HAKSİAD Van için müstakil sıfatının önemli olduğuna inanıyoruz. Van’ın bağrından çıkmış ve Van’ın değerlerine önem veren iş adamlarını bünyesinde barındırmayı ilke edinmiş bir topluluğuz. Savunduğumuz değerlerin, çoğunluğun değerleri olduğunun bilincindeyiz. İktisadi hayatta tekelleşmeye, açık ve gizli sömürüye karşıyız. Kazanırken hakka ve adalete uygun, harcarken de israftan kaçınan bir çizgi tutturmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bizim gibi düşünmeyen insanlarla da hasım olarak değil, birbirimizi anlayabilecek ortamlar içinde bulunabilmeyi istiyoruz. Ekonomik olarak yalnızca güçlü olmanın tek hedefimiz olmaması gerektiğinin altını çiziyoruz” şeklinde konuştu.

Program soru-cevap ile sona erdi. (iha)

Editör: Wan Haber