Geçtiğimiz sene üretimi yeterince olmayan, çeşitli gerekçelerle fiyatı dudak uçuklatan patates, destek ve teşviklerle bu yıl bolca üretildi. Piyasada bolca bulunan patates, böyle olunca çok da uygun fiyata satılıyor.

Genellikle patates ve soğan satan Manav esnafı Fikret Karakuş, bu yıl her iki ürünün de bol olduğunu ve fiyatlarının da uygun olduğunu söyledi.

Manav Karakuş şöyle konuştu; "Patates geçen sene pahalıydı, bu sene üretim çok olduğu için ucuz. Çarşı pazarda, her yerde bol miktarda görmek mümkün. Bu sene Van patatesi de piyasaya çıkmış durumda. Ayrıca Ahlat’tan da geliyor. Bu sene üretici geçen seneye göre çok fazla ekti, iyi hasat yaptı. Böyle olunca fiyatı da ucuzladı. Biz hem toptan hem de perakende satış yapıyoruz. Ürünlerimizi Nevşehir, Ahlat ve Van’dan temin ediyoruz. Gelen müşterilerimiz genelde Nevşehir patatesini tercih ediyorlar çünkü Nevşehir bu sektörde isim yapmış, patatesi de güzel ve kışa dayanıklı bir üründür. Geçen sene patates fiyatları oldukça yüksekti, bu sene öyle bir beklentimiz yok. Fiyatlar şuan uygun, ilerleyen dönemlerde daha da düşmesini bekliyoruz. Patateste toptan fiyatlarımız 1 lira 30 kuruş ila 1 lira 50 kuruş arası değişiyor. Perakende  satış fiyatımız ise kilosu 2 TL şeklinde. Bu fiyat değişkenlik gösterebiliyor. Biz toptan olarak genellikle köyden gelen vatandaşlarımıza patatesi satıyorduk. Ama bu yıl fiyatlar uygun olduğu için kamyonetle yerinden alanların köy köy dolaşarak patates satmasından dolayı satışlarımız maalesef istediğimiz düzeyde değil.”
Prestij Özel Haber: M. Selim KURT 

Editör: Wan Haber