Samsun Fuar ve Kongre Merkezi (FKM) inşaatının yüzde 65'i tamamlandı.
Samsun İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Ticaret Borsası'nın bir araya gelerek hayata geçirdiği Karadeniz Bölgesi'nin ilk uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde (FKM) inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin toplam bütçesi 12 milyon 23 bin 981 TL olup, bunun 7 milyon TL'lik kısmı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından güdümlü proje desteği ile finanse ediliyor.
Tekkeköy ilçesine toplamda 22 bin 500 metrekarelik alana yapılan FKM'nin inşaatının nisan ayı sonuna bitirilmesi planlanıyor. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firma EYB İnşaat Şantiye Şefi Berk Eyüboğlu, "FKM 2 tane salondan ve bir tane de ana binadan oluşuyor. Salonların her biri 4 bin metrekare olup, toplamda 8 bin metrekare teşhir alanı olacak. Ana bina zemini 3 bin 500 metrekare olarak oturtulmuş. Hedefimiz nisan ayının sonunda teslim etmek" dedi.

MURZİOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun, "Fuar ve Kongre Merkezi'nin bugüne kadar uzamasının sebebi, bizim verdiğimiz projenin müteahhit tarafından eksiklerinin bulunup, düzeltilmesidir. Şu anda en son düzeltme olayı çatısının bu yükü taşıyamayacağıdır. Mimar 'yapacaksın' diyor, müteahhit 'yaparsam burası çöker' diyor" sözlerini değerlendiren Berk Eyüboğlu, Murzioğlu'nun açıklamalarının doğru olduğunu belirterek, "Teknik açıdan baktığımızda salonlarda ısıtma ve soğutma sistemini çatının üzerindeki makinelerle yapılacak. Bunlar da ek bir ağırlık getiriyor. Firmamız bu ağırlığı müşavir firmaya söyledi. Onlar da bununla ilgili revize bir proje yapıyorlar. Bugünlerde projenin bitmesini bekliyoruz. Ana binanın çelik çatısını şu anda yapıyoruz" diye konuştu.
22 bin 500 metrekarelik bir alana kurulacak olan FKM'de VIP toplantı salonu, müdür odaları, tuvaletler, revir, ATM yerleri, teknik ofis odaları yer alacak.
(GKH-SLH-Y)

01.02.2013 13:33:21 TSI

Editör: Wan Haber