Ne Kadar Kredi Kullanabilirim?

  • Öncelikli olarak bilinmesinde fayda vardır ki kullanılabilecek kredi meblağı bankalar aracılığı ile tüketicilerin gelirlerine göre hesaplanır. Bazı bankalarda çeşitli kurallar olmakla beraber aylık kredi taksit tutarlarının aylık kayıtlı olan gelire yarısını yani %50’sini geçmemesi esastır.

Bir örnek dahilinde konu aydınlatılacaksa: 3000 TL’lik bir kayıtlı gelire sahip olan tüketicilerin aylık kredi ödemelerinin en çok 1500 TL hesaplanan alacak şekilde olması gerekir. Bu hesaplamanın güncel faiz oranları uygulamalarından yapılması amacıyla işlem görmesi gerekir.

  • Kredi Notu Baz Alınarak Kredinin Onaylanması

Türkiye bankalar birliği ve Finansal kuruluşların belirlemiş oldukları kriterlere göre 1 ile 1900 puanla arası hesaplamalar baz alınarak en riskli ve çok yüksek derecelendirme şekillerinde kişilerin kredi notları hesaplanır. Bu hesaplamalara bakılarak tüketicinin almak istediği kredi’nin onaylanması ya da reddedilmesi durumları ortaya çıkar.

  • En Pratik Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Ceptetep, aktifbank, Enpara uygulamaları en pratik şekilde banka kredisini tüketicilere sunan uygulamaların başında gelmektedir.

“Krediniz Hazır” Şeklinde Atılan Mesaj Ne Anlama Gelir?

Bankalar tarafından tüketicilere “krediniz hazırdır” diye mesaj atılması ön onay anlamına gelmektedir. Yani kredi notu aralığına göre sistemsel bir şekilde gerçekleştirilen bir değerlendirmenin neticesinden otomatik olarak bankalar aracılığı ile SMS ya da e-mail şeklinde gönderilir.

Gelir Belgesiz Banka Kredileri

Gelir belgesiz bir şekilde maaş alınan finansal kuruluşlardan ya da bankadan kredi alınması mümkündür. Maaş bankası haricinde aşağıda ismi sıralanan bankalardan da gelir belgesi beyan edilmeksizin Kredi çekilmesi ihtimali mevcuttur.

Odeabank, N kolay kredi, ING Bank, Enpara.com, ceptetep

  • Kefil Şartı Aranmaksızın Ve İpoteksiz Banka Kredileri

Bankalar aracılığı ile kefil yahut ipotek talep edilmesinin başlıca sebepleri Kredi notunun riskli bulunması ya da gelirim Kredi açısından yeterli bulunmaması gösterilebilir.

  • Masrafsız Banka Kredileri

Türkiye’de faaliyet gösteren hemen hemen bütün bankaların masrafsız Kredi ürünleri mevcuttur. Fakat tüketicilere sunulan kredi teklifleri masrafsız bulunması toplam kredi maliyetinde daha uygun olduğu anlamına gelecektir. Bu nedenle bankaların masraflı yada faiz oranı uygulamaları üzerinden kıyaslanmak yerine daha çok maliyet oranları üzerinden kıyaslanması daha doğru bir tercih olacaktır.

  • Faizsiz Banka Kredileri

Faiz, verilen paranın garantisi ya da kârı anlamına gelmektedir. Fakat insanlar, manevi inançları gereği bazen faizsiz banka kredileri uygulamalarına başvurmak istemektedir. Türkiye’de genel itibarıyla faizsiz bir şekilde işlem gerçekleştirilebilecek banka türleri Ziraat katılım, Vakıf katılım, Türkiye Finans, Kuveyt Türk, AlbarakaTürk şekilde olmaktadır.

  • Öğrenci için banka kredisi ve kredi kartı uygulamaları

Bir öğrencinin SGK’lı olarak çalışmadığı süre içerisinde bankalardan kredi kullanması şansı bulunmamaktadır. Aynı zamanda limitleri yüksek bulunmasa da taksit ya da puan veren kredi kartı alma şansları mevcuttur. Özellikle de belirli bankalar üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli kredi ya da kredi kartı uygulamalarını tercih etmektedir.

Editör: Wan Haber