Başlıca amaç en iyi fonu sağlamak, mevcut halde bulunan riskleri azaltarak bu fonun en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamaktır. Yani kısacası amaç, şirketin ya da bir fonun fiyatını en yüksek değere çıkarmaktır denilebilir. Piyasada bulunan değerleri en fazla seviyeye çıkarma amacı ise karı en üste taşıma amacıdır. Karın en üst seviyeye çıkarılması amacı fona göre daha rasyonel yani gerçekçi bir yaklaşım olarak görülmektedir.

Finans anlamında çalışan bireylerin görevleri

Planlama, finansman karları yani kaynakların yönetimi, yatırım kararları yani varlık yönetimi belli başlı görevlerden bazılarıdır. Finansal anlamdaki bu kararlar verilir iken bazı firma durumları kesinlikle kontrol edilmelidir. Kontrol edilmesi gereken bu kavramlar şu şekilde sıralanabilir;

Firmanın faaliyette bulunmuş olduğu endüstri kolu

Firmanın işlem hacmi yani büyüklüğü

Firma içerisinde bu firma adına kullanılacak olan araç- gereç ve makineler

Bu alanda kullanılacak olan her türlü teknoloji

Firmanın kuruluş yeri, yaptırım projeleri, sermaye yapısı gibi daha birçok özellik kontrol edilmesi gerekenler içerisinde yer almaktadır.

Finans ile ilgilenen bireylerde olması gereken özellikler

İleri görüşlülük olması gereken başlıca özelliklerden birisidir. Bu özelliğe sahip olmakla birlikte kişi firmanın ileride karşılaşabileceği maddi sorunları öngörebilir ve firmanın en az zararla bu sorunlu durumdan kurtulmasını sağlayabilir.

Motivasyon, bu özellik de aranan belli başlı özelliklerden birisidir. Bu anlamda çalışanın motivasyonunu sağlayan şey firmaya göre değişiklik gösterebilir. Kimi kurum ve kuruluşlar bu motivasyon işlemini maaş ile sağlarken kimileri tatil günlerini arttırarak da sağlayabilir.

Zaman yönetimi, aslında birçok alanda çalışan bireylerde aranan bir özellik olmasına rağmen finansal anlamda daha fazla dikkat çeken bir özellik konumuna gelmiştir. Konunun özü aslında kişinin uzun saatler çalışması değil kısa zaman içerisinde çok iş başarabilmesi durumudur.

Finansal bilgi, en son olarak bu özelliğin yazılmış olması en arandığı anlamına gelmemektedir. Başlıca aranan özellikler arasında bulunan finansal bilgi bir firmanın mali durumunu, kriz dönemindeki planlamalarını ve daha birçok şeyi idare edebilmek adına gerekli olan bir özelliktir.

Editör: Wan Haber