Beraberinde Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ile birlikte ETSO’yu ziyaret eden milletvekili Fatih Çiftci’yi kapıda Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Samimi geçen ziyarette başkan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden milletvekili Çiftci “Ticaret odasının yeni yönetimini yeni meclisini tebrik ediyoruz, kutluyoruz. Allah muvaffak etsin. Allah yardımcınız olsun. AK Parti olarak, belediye olarak ve millet vekili olarak biz bugüne kadar nasıl ticaret odasıyla projeler yürüttüysek, nasıl çalışmalar yaptıysak, bundan sonraki süreçte de Allah nasip ederse biz ticaret odamızla birlikte memleketimize yön vermeye, memleketimizin yatırımlarını, hizmetlerini kaldığı yerden daha iyi noktalara taşımaya, yeni projelerle Erciş’i hak ettiği noktaya taşımak için inşallah o iş birliği içerisinde olacağız. ETSO gerçekten çok büyük bir erdemlikle kendi seçimini yaptı. Ardından, kendi yönetimini meclisini ve başkanını seçti. Hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetiminiz ve meclisiniz var. Bundan sonraki süreçte de şahsım olarak bana milletvekili olarak düşen ne görev varsa ben her zaman Ercişlinin, sizlerin emrindeyim. Bunu bilin lütfen. Benim tek bir amacım var, Allah rızası için buraya hizmet etmek. Sizin de tek bir amacınız var buraya hizmet etmek. Biz bu bilinçteyiz. Tabii ki burası bizim için çok önemli. Bu şehre yön verecek bir kurumdur. Biz bu konuda Ankara’nın ayağında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Birebir takipçisi olacağız. Sizlerin de tek bir hedefinin Erciş’e, esnafa, tüccara hizmet etmek ve önünü açmak olduğunu çok iyi biliyorum. Biz de Allah nasip ederse bu süreçte elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sizinle birlikte memleketimize yeni hizmetler kazandıracağız" dedi.
 

Çok hızlı bir şekilde ve kısa vaade de bu organize sanayiyi hayata geçirmek gerektiğini ifade eden Çiftçi, "Organize sanayiye kazma vurmamız, oradaki insanlarımızın yatırımlarına başlaması gerekmektedir. Bu çok önemlidir. Bu en kısa vadeli hedefimiz olmalıdır. Biz bu bağlamda gerekse diğer konularda esnaf ve sanatkarlarımızın özellikle tüccarların sorunları konusunda inşallah sizlerin fikirleriyle birlikte çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarla birlikte Erciş hak ettiği noktaya gelecektir. Hükümetimizin Erciş’e çok önemli hizmetleri, yatırımları oldu. Sizler daha önce bu esnaf, eşraf ve meclis üyeleri olarak bu konuda hakikatten ufuk açıcı fikirleriniz oldu. Bundan sonraki süreçte de sizlerle birlikte ilçemize daha sağlıklı yatırımlar yapacağız. Bugüne kadar eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, alt yapıda çok önemli yatırımlar yapıldı. Bundan sonra bu yatırımların artarak devam etmesi ve nihayetinde organize sanayide fabrika bacalarının tütmesini istiyoruz. Sizinle de iş birliği içerisinde olacağız. Ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Can-ı gönülden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 

ETSO’ başkanı İzzet Yağar’ın sorularını da yanıtlayan Çiftci, “Biz organize sanayiye ilişin olarak, ne gerekiyorsa bire bir takip edeceğiz. Bugüne kadar adım adım inanınki haftanın yedi günü ben organize sanayi genel müdür ile görüşüyordum. Van Genel Sekreteriyle, Van valisiyle birebir görüştüm. Erciş kaymakamı, Erciş belediye başkanı hatta bir araya getirdim. Takip ettik iyi bir noktaya geldik. Bu ödeme konusunda da yasalar olarak belediye bunun karşılayabilir mi?. Bu konuda mevzuatlara bakılacak. Olsa bile başka bir formül üretmeye çalışılacak. Bizlerin çok hızlı bir şekilde organize sanayinin bu yer parasını yatırıp yine çok hızlı bir şekilde imar planını çizdirmemiz gerekiyor. Şu anda yatırım programdadır. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. 1 milyon 500 bin TL de ödenek ayrılmış. Ama bu yatırım başladığında istediğimiz kadar da artırabiliriz. Hiçbir esnaf kentsel dönüşümden ötürü mağdur edilmeyecek. Her esnaf istediği kadar mal eşya getirsin. Kefaleti biz veririz, sıkıntı olmayacak. Kentsel dönüşüm alanındaki iş yerleri evleri bir anda yıkılmayacak. Blok, blok şeklinde yapılacak. prefabrikler de yıkım öncesi hazır hale getirilecek. KOSGEB kredilerinin ertelenmesi konusunda da girişimlerimiz olacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.
 

ETSO Başkanı İzzet Yağar ise kendilerine yapılan bu ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek milletvekili, belediye başkanı, Ak Parti Erciş ilçe başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Editör: Wan Haber